Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
18. 1. 2017,
8.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Donald Trump Washington Melania Trump

Sreda, 18. 1. 2017, 8.08

6 let, 6 mesecev

Poglejte, kako so žurali na sprejemu v čast Melanii Trump

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Washingtonu je včeraj potekal slavnostni sprejem v čast Melanii Trump pred inavguracijo njenega moža Donalda Trumpa na položaj predsednika ZDA. Dogodek je priredila Mednarodna organizacija pobratenih mest oziroma Sister Cities International v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom.

"Upam, da bo to, da bo Slovenka postala prva dama ZDA, pomagalo odnosom med obema državama," je v nagovoru dejal slovenski veleposlanik v ZDA Božo Cerar in dodal: "Izkoristili bomo vsako priložnost za poglabljanje prijateljstva med državama z njeno pomočjo."

Zbrane je z videosporočilom pozdravil tudi župan Sevnice Srečko Ocvirk, ki je dejal, da je zaradi Melanijinega prihoda v Belo hišo navdušen in ponosen, poroča Washington Post. Zabave sta se udeležila tudi poslanca SDS Tomaž Lisec in Žan Mahnič.

 Jedli so kranjske klobase in potico

Slovenska podjetja in organizacije ter posamezniki so za dogodek, ki se ga Melania Trump ni udeležila, prispevali tradicionalne slovenske jedi, kot sta kranjska klobasa in potica, dve uvozniški podjetji sta poskrbeli za slovenska vina, na voljo pa je bila tudi slovenska vodka.

Veleposlaništvo je na sprejem povabilo tudi brata Franka in Darryla Valencica iz okolice Pittsburgha, ki igrata že od mladih nog po številnih prireditvah v ZDA, lani novembra pa sta prejela nagrado na vsakoletni prireditvi Dvorane slavnih polke v Clevelandu. Igrala sta tudi predsedniški orkester marincev in skupina Mood Swings.

Na dogodku sta nastopila tudi brata Franka in Darryla Valencica iz okolice Pittsburgha. | Foto: STA , Na dogodku sta nastopila tudi brata Franka in Darryla Valencica iz okolice Pittsburgha. Foto: STA ,

Organizacijo Sister Cities International je leta 1956 ustanovil predsednik ZDA Dwight Eisenhower z namenom promocije miru prek medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sodelovanja. Od takrat so bili vsi njegovi nasledniki na položaju predsednika ZDA častni predsedniki Sister Cities International, to pa čaka tudi Donalda Trumpa. STA

Več o tem, kako so se imeli gostje na dogodku, si lahko ogledate v spodnjih odzivih z družabnih omrežij.

 

Channeling Little Richard at the Sister Cities International Inaugural Gala. #SCIinaugural

A video posted by Lenore📰✈️ (@lladkins) on

 

Ne spreglejte