Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2022,
17.36

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

policija navijači Hajduk Split Torcida Zagreb

Torek, 24. 5. 2022, 17.36

1 leto, 11 mesecev

Po "vojni" pred Zagrebom: Lahko bi bila tudi mrtva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
ZAGREB SPOPADI | Posnetek nadzorne kamere na avtocesti A1 v bližini počivališča Desinec pri Jastrebarskem, kjer so se navijači Hajduka spopadli s policijo, ki jih je spremljala ob vrnitvi z derbija proti Dinamu v Zagrebu, policija pa je na napad odgovorila s strelnim orožjem, pri čemer sta bila dva navijača ranjena. | Foto STA

Posnetek nadzorne kamere na avtocesti A1 v bližini počivališča Desinec pri Jastrebarskem, kjer so se navijači Hajduka spopadli s policijo, ki jih je spremljala ob vrnitvi z derbija proti Dinamu v Zagrebu, policija pa je na napad odgovorila s strelnim orožjem, pri čemer sta bila dva navijača ranjena.

Foto: STA

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes komentiral nedavno divjanje navijačev splitskega Hajduka na avtocesti nedaleč od Zagreba, ob katerem so se zgodili spopadi s policijo, ta je nato uporabila tudi strelno orožje. Milanović je obsodil tako ravnanje navijačev kot policije in dejal, da bi red morala zagotoviti vlada.

"Stadioni in njihova okolica ne bi smeli biti mesto, kjer se divja in razbija. Tu se igra po pravilih, ki jih določata politika in vlada," je dejal Milanović, kot navaja današnje sporočilo za javnost urada hrvaškega predsednika.

Milanović je dodal, da breme odločanja o ukrepih proti navijačem v takšnih primerih ne bi smelo biti na ramenih policije. "Ko se vlada resno odloči za ukrepanje, se bodo tudi navijaške skupine vedle drugače in se odzvale s strahospoštovanjem," je dejal hrvaški predsednik.

Novice Vojna pred Zagrebom: stotine pretepenih, štirje ustreljeni

"Streljanje na ljudi je nesprejemljivo"

"Tudi policija bi morala biti bolje pripravljena. Zdi se mi neverjetno, da smo v položaju, kjer je policist uporabil strelno orožje. Obstaja širok nabor sredstev, ki jih je mogoče uporabiti v primeru takšnih izgredov in niso smrtno nevarna," je dejal.

"Streljanje na ljudi, ne glede na to, kako nevarni so in kakšno odgovornost za nasilje nosijo, je nesprejemljivo. Dva človeka so ranili s strelnim orožjem, lahko bi bila tudi mrtva. To je težava oblasti," je opozoril Milanović. Vlado je ob tem pozval, naj opravi svoje delo in poskrbi za red.

Hrvaški predsednik se je tako danes odzval na incident, ki se je zgodil v soboto ponoči. Na avtocesti A1 v bližini počivališča Desinec pri Jastrebarskem so se navijači Hajduka spopadli s policijo, ki jih je spremljala ob vrnitvi z derbija proti Dinamu v Zagrebu. Policija je na napad odgovorila s streljanjem, v spopadih pa je bilo ranjenih več deset ljudi.

Ne spreglejte