Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2019,
11.12

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

3

Natisni članek

Tajska

Nedelja, 6. 10. 2019, 11.12

4 leta, 6 mesecev

Šest slonov poginilo po tem, ko so neuspešno reševali mladiča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

3

Na Tajskem je na tragičen način poginilo šest divjih slonov, ti so zgrmeli po strmem slapu v nacionalnem parku Khao Yai in utonili, medtem ko so poskušali pomagati enemu izmed njih. Šlo je za mladiča. Druga dva slona, ki naj bi poskušala pomagati mladiču, so rešili.

panter, Francija
Novice Pred tednom dni "strašil" po mestu, zdaj so ga ukradli iz živalskega vrta #video

Čuvaji v nacionalnem parku so sprva odkrili skoraj tri leta starega slonjega mladiča, ki je utopljen ležal v vodi. Nedaleč stran so opazili dva odrasla slona, ki naj bi povsem izmučena v močnem vodnem toku poskušala rešiti svojega mladiča. V bližini so nato našli še pet slonov, vsi so utonili, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na poročanje tajskega časnika The Nation.

Slavne živali
Trendi Spoznajte največje živalske zvezde Instagrama #video

Dva so rešili, a ...

Nacionalni park Khao Yai leži okoli 140 kilometrov severovzhodno od tajskega glavnega mesta Bangkok. | Foto: Pixabay Nacionalni park Khao Yai leži okoli 140 kilometrov severovzhodno od tajskega glavnega mesta Bangkok. Foto: Pixabay Ta del parka so zaprli za turiste, nato pa priskočili na pomoč izmučenima slonoma in ju oba rešili, je povedal eden od vodij parka Thanya Netithamkul.

A ustanovitelj društva Wildlife Friends Foundation Thailand Edwin Wiek je za BBC dejal, da lahko dogodek ogrozi tudi življenji zadnjih dveh, saj sloni globoko žalujejo za preminulimi člani črede. Ta je zanje ključna pri iskanju hrane in tudi za zaščito. 

"Predstavljajte si, da bi izgubili pol svoje družine. Ničesar ne moremo storiti, to je žal narava."

Podobno se je že dogajalo

To sicer ni prvi tak incident, povezan s slapom, čigar ime Haew Narok v tajščini pomeni Brezno pekla. Slap po poročanju časnika velja za turistično znamenitost, saj so ob njem že večkrat opazili divje slone. Svoje ime je dobil, ker je zelo strm in visok.

S slapu so v preteklosti že večkrat padli sloni in tudi druge živali. Leta 1992 je z njega v smrt zgrmelo krdelo osmih slonov, kar je v državi vzbudilo veliko pozornosti.

Ne spreglejte