SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež začel velikonočne slovesnosti

3

termometer

Papež Benedikt XVI. je s krizmeno mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu začel velikonočne slovesnosti.

Med mašo, ki jo je daroval z vsemi v Rimu navzočimi kardinali, škofi in duhovniki, je duhovnike spomnil na njihove dolžnosti, ni pa omenil pedofilskih škandalov, ki pretresajo Katoliško cerkev. Papež duhovnike pozval, naj bodo "ljudje miru" Med mašo, pri kateri duhovniki obnovijo duhovniške zaobljube, je Benedikt XVI. tudi poudaril, da so duhovniki poklicani, da se zoperstavijo nasilju in zaupajo veliki moči ljubezni. Pozval jih je tudi, naj bodo "ljudje miru".

Znova obsodil splav Poleg tega je znova obsodil splav. "Pomembno je, da kristjani ne pristajajo na krivico, čeprav je v skladu z zakoni, recimo kadar gre za umor nedolžnih nerojenih otrok," je dejal. Papežev poziv prihaja v času, ko je v italijanskih bolnišnicah postala dostopna tabletka za splav RU-486.

Zvečer bo papež obhajal spomin na zadnjo večerjo Zvečer bo papež v lateranski baziliki obhajal spomin Jezusove zadnje večerje z apostoli, ki predstavlja ustanovitev evharistije in duhovništva. V spomin na zadnjo večerjo bo po Jezusovem vzoru, ki je svojim apostolom umil noge, tudi papež Benedikt XVI. isto storil 12 duhovnikom.

Papež nič o spolnih zlorabah Benedikt XVI. v beli opravi tudi med večerno pridigo ni omenil škandala s spolnimi zlorabami, je pa dejal, da so katoliki pozvani k "nenehnemu preizpraševanju vesti".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin