Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borut Pahor Monako gospodarstvo obisk

Petek, 19. 7. 2013, 19.14

8 let

Pahor v Monaku predvsem o gospodarskem sodelovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik republike Borut Pahor je na delovnem obisku v kneževini Monako, kjer se je sestal z monaškim knezom Albertom II., premierom Michelom Rogerjem in ministrom za finance.

Govorili so predvsem o možnostih povečanja gospodarskega sodelovanja. Monaški premier Roger je poudaril odlične odnose med državama in tradicijo dobrega sodelovanja v multilateralnih organizacijah. S slovenskim predsednikom sta se strinjala, da je še veliko neizkoriščenih možnosti vsestranskega sodelovanja med državama. Predsednik Pahor je predlagal tudi več aktivnosti na področju spodbujanja naložb.

Organizirali bodo poslovno-gospodarsko konferenco Dogovorila sta se, da se v Monaku organizira poslovno-gospodarska konferenca, kjer bi monaški gospodarski skupnosti predstavili možnosti sodelovanja s slovenskimi podjetji, v Ljubljani pa bi organizirali konferenco, kjer bi predstavili možnosti sodelovanja z monaškimi podjetji. Ob tej priložnosti je predsednik republike povabil monaškega premiera, da z gospodarsko delegacijo obišče Slovenijo, so sporočili iz urada predsednika republike.

Knezu se je zahvalil za podporo Pedru Opeki pri kandidaturi za Nobelovo nagrado za mir Z monaškim knezom Albertom II. sta govorila predvsem o skupnih dobrodelnih projektih. Ob tej priložnosti se mu je Pahor osebno zahvalil za njegovo pisno podporo kandidaturi patra Pedra Opeke za Nobelovo nagrado za mir za leto 2013. Monaškega kneza je tudi povabil v Slovenijo, Albert II. je vabilo sprejel in obisk potrdil za letošnjo jesen.

Predsednik republike se bo skupaj s knezom Albertom II. in monaško kneginjo Charlene udeležil tudi desetega mitinga atletske diamantne lige, najprestižnejše serije atletskih mitingov na svetu.

Ne spreglejte