SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Orkan Jimena se še krepi na območju Tihega oceana

4

termometer

Mehiške oblasti so sporočile, da se je orkan Jimena ob obali Mehike na območju Tihega oceana okrepil do najmočnejše, pete kategorije.

Orkan sedaj grozi, da bo drevi ali v sredo zjutraj dosegel tudi turistično območje Baja California pri mestu Cabo San Lucas. Sunki vetra v orkanu Jimena so v ponedeljek popoldne že dosegli hitrost do 250 kilometrov na uro, kar je meja za prehod orkana iz četrte v peto kategorijo. Orkan se je v ponedeljek nahajal okoli 500 kilometrov južno od Cabo San Lucasa in se je pomikal proti severozahodu s hitrostjo 15 kilometrov na uro.

Priprave na evakuacijo Ogrožena območja se že pripravljajo na evakuacijo, ki se je za udeležence finančne konference v organizaciji Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) že začela. Svetovni forum o preglednosti in izmenjavi informacij z okoli 170 udeleženci iz 54 držav sveta se je tako iz Los Cabosa preselil v prestolnico države Ciudad de Mexico.

Prebivalci mesta Cabo San Lucas in okolice pa se pripravljajo na prihod orkana z zabijanjem oken z deskami, zbiranjem zalog vode in hrane. Mestne oblasti pripravljajo zavetišča, evakuirali pa naj bi najmanj 10.000 družin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin