SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Okoli Bagdada gradijo tri metre visok varnostni zid in jarek

0

termometer

Z namenom preprečiti napade džihadistov na iraško prestolnico Bagdad, so se v mestu odločili za postavitev tri metre visokega varnostnega zidu, je sporočil predstavnik varnostnih sil.

Kot je dodal, bodo okoli mesta izkopali tudi obrambni jarek. Cilj je preprečiti vstop teroristom in avtomobilom bombam, da bi prišli v mesto, je povedal brigadir Saad Maan.

Izkopali bodo tudi jarek "Začeli smo graditi tri metre visok betonski zid ter kopati jarek okoli mesta Bagdad," je povedal. Gradnja bo potekala v dveh fazah, pri čemer bodo sprva postavili zid na severu in zahodu mesta, nato pa bodo sledile še druge lokacije. Na nekaterih mestih zaradi naravnih ovir zidu ne bodo gradili oziroma ne bodo kopali jarka, je dodal.

Območje, ki ga obvladuje skupina Islamska država, se nahaja na severu in zahodu prestolnice, zato so ta območja tudi prioritetna.

Kontrolnih točk ne bo več Po končani prvi fazi, za katero naj bi potrebovali šest mesecev, bodo po njegovih besedah umaknili 50 odstotkov kontrolnih točk znotraj mesta. V mestu se namreč nahajajo številne kontrolne točke, kjer pa avtomobile pogosto kar spuščajo mimo oziroma opravijo le površne preglede, ki bolj kot k večji varnosti prispevajo k prometnim zastojem.

Bagdad je pogosto prizorišče bombnih in drugih napadov, a stopnja varnosti tam se je izboljšala, odkar je IS junija 2014 začela obsežno ofenzivo v Iraku in Siriji, najverjetneje zato, ker so džihadisti zdaj angažirani drugje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin