SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odvzem prstnih odtisov vsem Italijanom?

4

termometer

Italijanski obrambni minister Ignazio La Russa je predlagal, da bi prstne odtise odvzeli vsem Italijanom in se tako izognili obtožbam o rasizmu zaradi odvzema odtisov Romom.

S tem se je odzval na četrtkovo resolucijo Evropskega parlamenta, ki ukrep označuje za primer diskriminacije. La Russa predlaga "odvzem prstnih odtisov vsem, saj je v času, v katerem živimo, potrebno, da je vsakdo identificiran". "Naredimo to, da bi odstranili vsak sum o rasizmu... V tem okviru bo mogoče odvzeti prstne odtise tudi romskim otrokom," je za italijanski dnevnik Il Messaggero povedal La Russa. Očiten primer diskriminacije Evropski parlament je v četrtek sprejel resolucijo, v kateri poziva italijanske oblasti, naj opustijo načrte za zbiranje prstnih odtisov tako otrok kot odraslih Romov, saj gre za očiten primer diskriminacije. La Russa je povedal, da ga je ta zahteva "spravila v smeh", s čimer se je pridružil zavrnitvi resolucije s strani italijanskega notranjega ministra Roberta Maronija in drugih italijanskih ministrov.

"Iz tega so ustvarili politično propaganden spor, pri čemer pa jim pravzaprav ni mar za usodo teh otrok," je povedal La Russa in s tem zagovarjal prepričanje italijanske vlade, da je cilj odvzema prstnih odtisov, ki se je že začel v Neaplju in Milanu, zaščita otrok pred izkoriščanjem.

Berlusconijev boj proti nezakonitim priseljencem Italijanski notranji minister Maroni je 26. junija sporočil, da načrtuje odvzem prstnih odtisov vsem prebivalcem romskih naselij, tako otrokom kot odraslim, kar je sprožilo val kritik. Predlagan ukrep sodi v širši sklop boja desnosredinske vlade premiera Silvia Berlusconija proti nezakonitim priseljencem in zločinom, katerih storilci so tujci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin