Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
17. 2. 2016,
7.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barack Obama Donald Trump predsednik

Sreda, 17. 2. 2016, 7.38

6 let, 7 mesecev

Obama verjame, da Trump ne bo predsednik

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Še vedno verjamem, da gospod Trump ne bo predsednik. Razlog je moja velika vera v Američane," je dejal Barack Obama. Milijarder je kritiko vzel kot kompliment.

Volilna kampanja za izbiro Obamovega naslednika je v obeh največjih strankah, demokratski in republikanski, v polnem razmahu. Pri republikancih trenutno najbolje kaže milijarderju Donaldu Trumpu, ki v anketah vodi tudi v Južni Karolini, kjer bodo v soboto naslednje republikanske primarne volitve.

Čeprav milijarderju dobro kaže, pa je Obama prepričan, da mu ne bo uspelo, saj je biti predsednik "resno delo", kot je 44. predsednik ZDA odvrnil novinarju na vprašanje o Trumpu. Biti predsednik ni enako kot "biti voditelj pogovorne ali resničnostne oddaje, ne gre za promoviranje, za marketing, to je težko delo. Ne gre za to, da delaš karkoli, da bi prišel v novice," je pojasnil Obama.

Trump se je odzval, da je prejeti kritiko predsednika, ki je naredil toliko škode državi, kompliment. Vse prej kot naklonjenost med Obamo in Trumpom sega v zadnjo predsedniško predvolilno kampanjo, ko je milijarder zahteval, naj Obama dokaže, da je bil rojen v ZDA.

Trump Bushu "ukradel" ime Priljubljena Trumpova tarča v tokratni kampanji je nekdanji guverner Floride Jeb Bush. Nanj se je spravil na številnih dozdajšnjih soočenjih, zdaj pa je kupil pravice za ime Jeb Bush na spletu. Če v naslovno vrstico v spletu odtipkate www.jebbush.com, vas preusmeri na spletno stran Trumpove predvolilne kampanje.

Objavil fotografijo pištole Bush, sin in brat dveh nekdanjih predsednikov, se je znašel pod plazom kritik, ker je na Twitterju objavil fotografijo pištole, v katero je vgravirano njegovo ime.

Tvit je bil v nekaj urah retvitan 15-tisočkrat. "Kako to, da ni vsak spodoben Američan osupel zaradi tvita Jeba Busha? Kje je vaša jeza? Kje je vaša osramočenost? Kje je vaša vest?" se je na Twitterju vprašal britanski televizijski voditelj Piers Morgan.

Časnik Washington Post meni, da si je Bush skušal s tvitom povečati priljubljenost med Američani na jugu države, ki cenijo svojo pravico do nošenja orožja. Bush je – predvsem zaradi svojega priimka – dolgo veljal za prvega favorita, ko pa se je kampanja začela zares, se mu do zdaj kljub velikim finančnim vložkom ni uspelo prebiti v ospredje.

Ne spreglejte