SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbogatejšega Indijca bodo varovali komandosi

1

termometer

 | Foto:
Indijska vlada se boji, da bo njihov najbogatejši državljan Mukeš Ambani tarča terorističnih napadov, zato ga bodo od zdaj varovali komandosi.

Indijsko ministrstvo za notranje zadeve se je odločilo, da bo od 26 do 27 pripadnikov indijske elitne policijske enote varovalo poslovnega mogotca Mukeša Ambanija, ki je sicer lastnik 700 milijonov evrov vrednega nebotičnika. Za takšen ukrep se je ministrstvo odločilo, potem ko je Ambaniju grozila indijska teroristična skupina Mudžahedin.

Ambanijev gospodarski vpliv opredelili kot vitalni interes države Čeprav bi si Ambani brez težav lahko najel varnostnike, so v Indiji prepričani, da je Amabanijev gospodarski vpliv eden od vitalnih interesov države, zato so se odločili, da ga obvarujejo pred terorističnimi grožnjami. "Poskrbeti moramo za varnost Mukeša Ambanija, za kar bo odštel 21 tisoč evrov," je povedal tiskovni predstavnik indijskih komandosov.

S tem pa ne strinjajo opozicijski vodje in aktivisti za zaščito žensk, ki so prepričani, da je ta odločitev neprimerna, saj vlada ni zmožna zaščititi žensk in otrok pred posilstvi in spolnimi napadi. Indijska policija je vse od posilstva 23-letne študentke decembra lani tarča ostrih kritik, ki obtožujejo policijo, da preveč policistov nameni varovanju pomembnejših oseb, premalo pa varovanju navadnih državljanov.

"Vlada bi se morala sramovati" Predsednik komunistične stranke Ardhendu Bhušan Bardhan je prepričan, da odločitev vlade jasno kaže na to, da ji več pomenijo milijonarji kot navadni ljudje. "V tem času, ko policija ne more zaščititi svojih državljanov ter poskrbeti za varnost žensk in otrok, se je vlada odločila za varovanje najbogatejšega tajkuna v državi," je povedal Bhušan Bardhan. "Vlada bi se morala sramovati. Jasno kaže, za koga dela. Mukeš Ambani ima dovolj svojih sredstev, da lahko sam poskrbi za svojo varnost," je še prepričan.

Ogorčena je tudi odvetnica in aktivistka za pravice žensk Vrinda Grover, ki je povedala, da je policistov premalo, da bi ščitili navadne ljudi. "Nimamo dovolj policistov, ki bi ščitili ljudi, imamo jih pa dovolj za enega človeka," je povedala za Telegraph.

Ambani je 22. najbogatejši Zemljan Ambani sicer velja za najbogatejšega človeka v Indiji, saj je njegovo premoženje ocenjeno na 16,5 milijarde evrov. Na svetovni lestvici najpremožnejših Zemljanov Ambani zaseda 22. mesto. Je lastnik podjetja Reliance Industries Limited, ki ga je podedoval po svojem očetu Dhirubhaiju. Ta je podjetje ustvaril iz nič, ko je še delal na bencinski črpalki v Adenu. Mukeš je znan tudi pod vzdevkom princ poliestra, saj je ustvaril največje podjetje vlaknin, podjetje Reliance Industries Limited pa velja za eno dominantnih v naftni industriji, piše Telegraph.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin