Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hrvaška begunci migranti

Sobota, 26. 9. 2015, 11.34

8 let

Na Hrvaško v petek vstopilo skoraj 10 tisoč beguncev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Hrvaško je v petek vstopilo skoraj 10 tisoč beguncev, od začetka begunske krize pa skupno 65 tisoč, je danes sporočilo hrvaško notranje ministrstvo.

Avstrijska policija na Gradiščanskem je danes sporočila, da je v Avstrijo prek meje z Madžarsko v petek prišlo skoraj 11 tisoč beguncev in migrantov. Na Madžarsko je v petek nezakonito vstopilo več kot 8000 beguncev.

V Avstrijo jih je ponoči prišlo manj Večina beguncev, ki je v petek prišla v Avstrijo, je v državo prišla prek mejnega prehoda Nickelsdorf na Gradiščanskem. Od polnoči do danes zjutraj je do Gradiščanske prispelo še dodatnih 2600 prosilcev za azil. Gre za bistveno manjšo številko kot dan prej, ko je v enakem časovnem obdobju samo na mejnem prehodu Nickelsdorf bilo 4500 beguncev. Na Gradiščanskem je v soboto do popoldneva po do zdaj znanih podatkih prišlo skoraj 6000 beguncev.

Na mejnih prehodih Bajakovo in Tovarnik ni težav V Zagrebu so objavili, da je v petek največ beguncev prišlo na območju Tovarnika, Iloka in Strošinca. Del beguncev je v začasnem sprejemnem centru v Opatovcu, od koder jih vozijo do mejnih prehodov Baranjsko Petrovo selo, Terezino Polje in Botovo. Promet na mejnih prehodih Bajakovo in Tovarnik pa danes v obe smeri poteka brez težav.

Na Madžarsko je od januarja prišlo skoraj 260 tisoč ljudi Val beguncev proti Madžarski pa ne pojenja. V petek je mejo nezakonito prestopilo 8159 beguncev, od tega jih je 7895 prišlo prek hrvaško-madžarske meje, ostali pa prek srbsko-madžarske meje, kar je sicer manj kot dan prej. Pet beguncev so zaradi domnevno ponarejenih dokumentov priprli. Od januarja dalje je na Madžarsko po zadnjih podatkih prišlo 259.308 beguncev.

Do danes zvečer je do madžarskega mejnega prehoda Hegyeshalom na meji z Avstrijo prispelo več kot 8000 beguncev, ki naj bi se ob policijskem spremstvu peš odpravili proti avstrijski meji. Od začetka zaostrene madžarske zakonodaje o migracijah in državni meji so do danes na Madžarskem sprožili 241 kazenskih postopkov zaradi nezakonitega prehoda meje.

Ne spreglejte