SiolNET. Novice Svet
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Dunaju prek 40.000 protestnikov proti koronskim ukrepom

0,39

termometer

covid Avstrija cepljenje | V Avstriji se bo sicer z nedeljo končalo tritedensko strogo zaprtje javnega življenja, ki velja tudi za cepljene proti covidu-19 in prebolevnike. | Foto: Reuters
V Avstriji se bo sicer z nedeljo končalo tritedensko strogo zaprtje javnega življenja, ki velja tudi za cepljene proti covidu-19 in prebolevnike. Foto: Reuters

Na Dunaju so se danes znova zbrali protestniki vladnih ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po navedbah policije se jih na zborovanju v središču mesta, h kateremu je pozval tudi vodja skrajno desnih svobodnjakov (FPÖ) Herbert Kickl, zbralo okrog 44.000.

Kickl se je protestov tudi udeležil in v nagovoru zbranim ostro kritiziral vladno politiko zapiranja javnega življenja in obveznega cepljenja. Izrazil je prepričanje, da bo vsak dan več ljudi nasprotovalo ukrepom. Obregnil se je tudi ob ministrico za turizem Elisabeth Köstinger, ki mu je danes očitala, da ima v zvezi s pozivanjem k protestom "kri na rokah".

Poleg njega je zbrane protestniki nagovorilo še več vidnih članov FPÖ in vidnih nasprotnikov ukrepov in cepljenja, nato pa so napotili na protestni pohod po mestu. Na transparentih in tablah je bilo videti že znane slogane proti obveznemu cepljenju proti covidu-19, pa tudi pozive k odstopu vlade.

covid Avstrija cepljenje Novice V Avstriji se zaprtje načeloma končuje, a je po deželah različno

Za varnost skrbelo več kot tisoč policistov

Za varnost v avstrijski prestolnici, kjer se odvija tudi nekaj drugih zborovanj, skrbi okrog 1.400 policistov, dunajskim so priskočili na pomoč tudi policisti iz drugih zveznih dežel.

V preteklih tednih so na Dunaju že večkrat potekali protesti proti ukrepom vlade na področju boja proti epidemiji covida-19. Vsakih se udeleži okrog 40.000 ljudi.

V državi se bo sicer z nedeljo končalo tritedensko strogo zaprtje javnega življenja, ki velja tudi za cepljene proti covidu-19 in prebolevnike. Zaprtje za tiste, ki se proti covidu-19 niso cepili in ga tudi niso preboleli, se bo medtem nadaljevalo. Bo pa cepljenje proti covidu-19 od februarja v Avstriji obvezno.

Avstrija cepljenje Novice V Avstriji obvezno cepljenje za starejše od 14 let Karl-Heinz Grasser Novice Je ta politični plejboj prinesel nesrečo Sebastianu Kurzu?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin