Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
11.33

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,37

Natisni članek

Jadransko morje Hrvaška potres

Petek, 23. 2. 2024, 11.33

2 meseca

Močan potres v Jadranskem morju, zatreslo tudi jug Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,37
seizmograf, potres | Močan potres z magnitudo 4,9 po Richterjevi lestvici je imel epicenter v Jadranskem morju. | Foto Reuters

Močan potres z magnitudo 4,9 po Richterjevi lestvici je imel epicenter v Jadranskem morju.

Foto: Reuters

Seizmografi na Hrvaškem so zabeležili kratek, a močan potres z epicentrom v Jadranskem morju, ki so ga čutili tudi na jugu Hrvaške. Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra je bilo žarišče potresa v Jadranskem morju, 94 kilometrov jugozahodno od Dubrovnika in 104 kilometre severovzhodno od italijanskega Barija.

Potres je območje stresel ob 10. uri in 23 minut, kar so zaznali tudi seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvaške. Močan potres z magnitudo 4,9 po Richterjevi lestvici je imel epicenter v Jadranskem morju, 80 kilometrov južno od otoka Mljet, 94 kilometrov jugozahodno od Dubrovnika in 104 kilometre severovzhodno od italijanskega Barija.

Potres
Novice Sarajevo stresel potres

Potres so čutili na širšem območju od Dubrovnika do Zadra, so sporočili iz seizmološkega centra (EMSC). Meščani poročajo, da so manjše tresenje čutili tudi v Dubrovniku. "Dubrovnik, nežno zibanje," je zapisal eden od komentarjev. "Pohištvo se je zibalo," je zapisal drugi občan, "Dubrovnik se je tresel. Na kratko, a močno," je zapisal tretji, poroča Index.

Šibek potresni sunek tudi v bližini naselja Sele v Avstriji
 

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v petek, 23. februarja ob 11:11 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,6. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 47 kilometrov severno od Ljubljane, v bližini naselja Sele v Avstriji.
 

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Tržiča in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Plaz na Filipinih
Novice Močan potres na Filipinih ustavil iskanje preživelih pod plazom
Ne spreglejte