Kitajski policisti bodo delali red v hrvaških turističnih krajih

Predstavniki Hrvaške in Kitajske so danes v Zagrebu podpisali pogodbo o sodelovanju s kitajskimi policisti pri ohranjanju reda in miru med osrednjo turistično sezono ob hrvaški obali. Policisti iz Kitajske se bodo prihodnje leto pridružili kolegom iz Hrvaške in še 17 držav, ki sodelujejo v projektu Varna turistična sezona.

Prihodnje leto boste v Dalmaciji lahko srečali tudi kitajske policiste.

Prihodnje leto boste v Dalmaciji lahko srečali tudi kitajske policiste. Foto: Bojan Puhek

Kitajska je prva neevropska država, ki bo sodelovala v projektu Varne turistične sezone na Hrvaškem. Tega sicer izvajajo že 12 let. Dogovor, koliko policistov bo Kitajska poslala na Hrvaško, bodo sklenili naknadno.

Število kitajskih turistov na Hrvaškem raste

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je poudaril, da so z današnjim podpisom sporazuma naredili korak naprej tudi pri sodelovanju na področju varnosti med Zagrebom in Pekingom. Božinović je še dodal, da se število kitajskih turistov na Hrvaškem vsako leto povečuje in se približuje številki 200 tisoč. V primerjavi z lanskim letom je bilo letos na Kitajskem za 60 odstotkov več kitajskih turistov, je še povedal Božinović.

Policisti iz drugih držav praviloma pomagajo hrvaškim kolegom pri preprečevanju kaznivih dejanj in izboljšanju prometne varnosti na jadranski obali med 1. julijem in 1. septembrom. Pri tem pomagajo svojim rojakom tudi s servisnimi informacijami. V projektu redno sodelujejo tudi slovenski policisti.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano