SiolNET. Novice Svet
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kardinal Sodano daroval sveto mašo ob 25-letnici Slovenije

0,60

termometer

Angelo Sodano
Foto: STA

Slovenija je danes poklicana, da sprejme Kristusovo sporočilo, kakor je to storila pred več stoletji, ko je Kristusov evangelij bil oznanjen v vaši deželi, je med sveto mašo ob 25-letnici Slovenije poudaril kardinal Angelo Sodano.

Ob 25. obletnici samostojne Slovenije sta slovenski veleposlaništvi pri Svetem sedežu in pri Suverenem malteškem viteškem redu organizirali sveto mašo, ki jo je ob somaševanju duhovnikov, tudi kardinala Franca Rodeta, daroval dekan kardinalskega zbora Angelo Sodano.

"Slovenija je danes poklicana, da sprejme Kristusovo sporočilo, kakor je to storila pred več stoletji, ko je Kristusov evangelij bil oznanjen v vaši deželi," je dejal kardinal Sodano, poroča Radio Vatikan. Spomnil je, da je enako spodbudo izrekel že pred petimi leti pri maši ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije in ponovil željo, da bi Slovenija ostala zvesta "tisti dragoceni duhovni dediščini, ki je vedno zaznamovala zgodovino Slovenije".

Dejal je, da je za narod pomembno, da se upira razdiralnim silam. Zato naj vedno prosi Gospoda, naj pošlje svojega Svetega Duha, ki bo pomagal skupaj graditi pravo civilizacijo, postavljeno na tiste duhovne vrednote, ki jo lahko podpirajo.

"Pluralna družba ne pomeni agnostične družbe. Laična država nikakor ne pomeni laicistične države," je poudaril kardinal in ob sklepu homilije povabil, naj "dvignemo h Gospodu gorečo molitev za novo Slovenijo, ki se bo razvijala v brazdi tistih duhovnih vrednot, ki so podlaga vsake civilizacije," še poroča Radio Vatikan.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin