Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 1. 2018,
13.12

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Natisni članek

Lov ribiči arbitraža

Sobota, 27. 1. 2018, 13.12

6 let, 2 meseca

Hrvaški ribiči odgovarjajo: Nismo dobili slovenskih položnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Ribiči

Predsednik ceha ribičev v Istrski županiji Robert Momić je danes zatrdil, da še noben istrski ribič ni prejel kazni iz Slovenije zaradi "nedovoljenega prečkanja slovenske meje". Slovenska policija je namreč v petek odposlala prvih 14 plačilnih nalogov hrvaškim ribičem za kršitve na morju.

Če bodo kazni prejeli, jih bodo v skladu z dogovorom s hrvaškim ministrom za kmetijstvo Tomislavom Tolušićem posredovali za mejo pristojni enoti istrske policije in postale bodo skrb hrvaških institucij, je v izjavi za hrvaško tiskovno agencijo Hina dejal Momić.

Dodal je, da so se tako na sestanku v Zagrebu v začetku leta in na tistem pred nekaj dnevi v Bašaniji s Tolušičem dogovorili o načinu ravnanja. Spomnil je, da so ribiči obakrat dobili zagotovilo pristojnega ministrstva, da imajo pravico loviti na istem območju kot leta do zdaj.


Policisti poslali prve plačilne naloge hrvaškim ribičem 


Poslali naj bi 14 položnic

Ribiči | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Slovenska policija je v petek objavila, da je odposlala prvih 14 plačilnih nalogov hrvaškim ribičem za kršitve na morju. V začetku prihodnjega tedna bo na podoben način nadaljevala izvrševanje zakonodaje v primeru kršitev, povezanih z nedovoljenim prestopom slovenske morske meje, je zapisala na spletni strani.

Policija te postopke vodi v skladu z določili zakona o prekrških. V izpostavljenih primerih gre za prekrške z mednarodnim elementom, saj so kršitelji tuji državljani. V teh primerih za prekrškovni postopek veljajo posebne procesne določbe zakona, ki jih je policija v okviru procesnega in materialnega vodenja postopkov o prekrških dolžna spoštovati, so navedli.

Če ne bodo plačali, se jim lahko zavrne tudi vstop v Slovenijo

Glede na to, da plačilni nalogi hrvaškim ribičem, ki so nezakonito prečkali mejo na morju, iz objektivnih razlogov niso bili izdani na kraju samem, je bilo treba ugotoviti vse okoliščine prekrška, zbrati dokaze in plačilne naloge po zakonu o prekrških z ustreznim prevodom pripraviti za posredovanje v tujino. Plačilni nalogi bodo poslani kršiteljem, torej fizičnim osebam, ne hrvaškim institucijam. Vsak postopek o prekršku je namreč individualen, so zapisali.

Kršitelju, ki po pravnomočno končanem prekrškovnem postopku ne poravna globe, predpisane za prekršek, se lahko tudi zavrne vstop v Slovenijo, so še opomnili na policiji.

Ne spreglejte