Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
20.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 20.59

8 let, 3 mesece

Hrvaški policisti vnovič zaslišali Paravinjo zaradi Bilićeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški preiskovalci so vnovič zaslišali Dragana Paravinjo, ki ga sumijo umora 17-letne Antonije Bilić. Paravinjo so zaslišali v priporu v Sarajevu.

Po zaslišanju so dejali, da je sodeloval s preiskovalci. Medtem so v zaledju Šibenika nadaljevali iskanje pogrešane najstnice, ki so jim od torka pomagali tudi slovenski vojaki.

S preiskovalci naj bi se pogovarjal prostovoljno Paravinjo je zaslišal namestnik direktorja hrvaške policije Milijan Brkić, ki novinarjem ni želel povedati podrobnosti pogovora. Izjavil je le, da bodo po vrnitvi na Hrvaško analizirali izjave Paravinje, in dodal, da se je osumljenec "prostovoljno in brez navzočnosti odvetnice" pogovarjal s hrvaškimi preiskovalci. Brkić je poudaril, da bodo nadaljevali intenzivno kriminalistično preiskavo, da bi našli Bilićevo, in spomnil, da je Paravinja priznal, da je zadušil dekle in truplo odvrgel v reko Krko.

V reki so našli spodnje perilo Preiskovalci so v četrtek v reki našli spodnje perilo, niso pa še ugotovili, ali gre za obleko, ki jo je imela Bilićeva. Najstnico iščejo od 7. junija, ko so je nazadnje videli nedaleč njene domače vasi pri Drnišu. Med preiskavo so našli veliko predmetov, ki jih po analizi niso mogli povezati z Bilićevo.

Družina ne verjame Paravinji, da je umoril dekle Dekletova družina ne verjame izjavam Paravinje, da je umoril dekle, ter še vedno prosijo za pomoč vse tiste, ki bi lahko srečali njihovo hčerko in sestro. Na spletni strani Youtube so objavili video s prošnjami za pomoč pri iskanju, za informacije o njej prosijo tudi na spletni družbeni mreži Facebook.

Slovenski potapljači se vračajo domov Medtem so iz slovenskega obrambnega ministrstva sporočili, da se bodo potapljači 430. mornariškega diviziona, ki so od torka pomagali hrvaškim policistom iskati Bilićevo, po sklenitvi današnjega iskanja vrnili v Slovenijo.

Tožilstvo BiH pa je od sodišča zahtevalo, naj določi ekstradicijski pripor za Paravinjo. Potrdili so, da so sprejeli zahtevo za izročitvijo Paravinje, ki ga na Hrvaškem sumijo kaznivega dejanja umora mladoletne osebe ter dveh kaznivih dejanja posilstva. Sicer pa so na sodišču v Sokolcu v BiH za 6. julij določili narok, na katerem bodo začeli sojenje proti Paravinji zaradi poskusa posilstva v BiH. Paravinja je bil pred leti v Srbiji obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva, v BiH pa so ga prijeli prejšnjo nedeljo.

Ne spreglejte