Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
9.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

zdravstvo oskrba bolnik Zagreb Facebook

Torek, 29. 1. 2019, 9.21

5 let, 2 meseca

Hrvaška javnost zgrožena nad neprimerno oskrbo dvojčkov v zagrebški kliniki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Hrvaška javnost je pretresena ob fotografijah petmesečnih dvojčkov v zagrebški bolnišnici, ki zvezana ležita na postelji. Z zateklimi nogami sta privezana na bolniško posteljo, njuna oblačila pa so mokra in umazana. Okoli rok imata zalepljen prazen zvitek toaletnega papirja.

Dvojčka Fran in Filip, ki sta se rodila tri mesece prezgodaj, so zaradi gripe sprejeli na kliniko za infekcijske bolezni Fran Mihaljević v Zagrebu. Istočasna prebolevata tudi rota virus. Fotografije so zaokrožile na družbenem omrežju Facebook in sprožile ogorčenje javnosti.

Na grozljiv prizor je ob obisku svojih dečkov naletela njuna mama Ana Treščec, ki je na neprimerno oskrbo želela opozoriti medicinsko sestro. Iskala jo je in jo našla na drugem oddelku med pitjem kave. Ko se je odločila sama previti premočena sinova, je opazila, da imata tudi močno vneto kožo na zadnjici. Čeprav je ob hospitalizaciji sinov s seboj prinesla tri kreme proti vnetju kože, jih osebje po njenem mnenju sploh ni uporabilo, je dejala za spletni portal Index.hr.

Zdravnica je imela odgovore na vsa vprašanja

Mati se je z vprašanji obrnila na zdravnico, ki ji je odgovorila, da osebje bolnišnice nima časa vseskozi stati ob njunih dveh otrocih in da sta še bolj občutljiva, ker sta nedonošenčka.

Novice Razkrivamo končno poročilo v zadevi Kengurujčki #video

Predstojnica klinike Alemka Markotić je za Index.hr dejala, da je fotografije na družbenem omrežju objavil nekdo, ki ni starš bolnih dvojčkov. Na oddelku so izvedli preiskavo, zdravstveno stanje otrok pa je po njenih besedah "v skladu s potekom bolezni, zaradi katerih se zdravita".

Odzvalo se je tudi hrvaško ministrstvo za zdravje, ki je zahtevalo izredni nadzor na kliniki. "Vsak pacient si zasluži dostojno obravnavo, še posebej najmlajši. Po končanem nadzoru primera bomo sprejeli odločitev o nadaljnjih ukrepih," so zapisali na Twitterju.

Novice Lastnica Zavoda Kengurujčki ovadena: delala brez dovoljenj in z neustreznimi prijemi #video
Ne spreglejte