SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hollande bo zmanjšal svojo varnostno ekipo

2

termometer

Novi francoski predsednik Francois Hollande bo zmanjšal število zaposlenih, ki skrbijo za njegovo osebno varnost.

Za ta ukrep se je odločil, da bi zmanjšal izdatke. Hollande je sicer za vodjo predsedniške varnostne službe prvič v zgodovini Francije postavil žensko.

Prvi ukrep nove vlade: Ministri so si znižali plače Socialist Hollande je v času predvolilne kampanje obljubljal, da bo zmanjšal proračunski primanjkljaj, prav tako je trdil, da bo bolj normalen predsednik kot njegov predhodnik, konservativec Nicolas Sarkozy.

Prvi ukrep, ki ga je sprejela nova francoska vlada, je bil, da so si ministri zmanjšali plače. Poleg tega je Hollande na svoj prvi vrh Evropske unije v Bruselj pripotoval z vlakom namesto z letalom.

Enakopravna zastopanost obeh spolov Iz predsedniškega kabineta so zdaj sporočili, da bo Hollande reorganiziral elitno predsedniško varnostno službo, kar bo zajemalo tudi zmanjšanje števila zaposlenih s 93 na manj kot 60. Za vodjo varnostne službe je imenoval Sophie Hatt, ki je prva ženska na tem položaju.

V novi vladi 17 od 34 ministrskih položajev zasedajo ženske, s čimer ima francoska vlada kot edina v Evropi enakopravno zastopanost obeh spolov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin