SiolNET. Novice Svet
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francija s strožjo zakonodajo glede spolnih odnosov z mladoletnimi

0,57

termometer

Spolnost, odnosi

Spodnji dom francoskega parlamenta je v sredo zvečer soglasno sprejel zakonodajo, ki spolne odnose z mlajšimi od 15 let v določenih okoliščinah opredeljuje kot posilstvo. Poslanci so potrdili tudi strožje kazni za spolno nadlegovanje na ulici.

Za zakon, ki ga je pred tem že potrdil zgornji dom parlamenta, je glasovalo 92 poslancev narodne skupščine. Nihče ni bil proti. Poslanci levice so se glasovanja sicer vzdržali, češ da ni dovolj učinkovit za preprečevanje seksizma in da premalo pozornosti namenja skrbi za žrtve.

Kazen se giblje od 90 do 750 evrov

Zakon o spolnih zlorabah mladoletnih je v Franciji postal aktualen, potem ko tožilstvo letos nekega moškega sprva ni obtožilo posilstva 11-letnice, ker je privolila v spolne odnose. Po novi zakonodaji bodo sodniki lahko kot posilstvo tolmačili spolni odnos z otrokom, mlajšim od 15 let, če bo druga stran izkoristila otrokovo nerazumevanje tega, zakaj je privolil v spolne odnose.

Golota, ženska Trendi Kakšen odnos do spolnosti imamo Slovenci? #video

Feministične skupine so zahtevale, da bi določili minimalno starost, pod katero bi vsak spolni odnos z otrokom obravnavali kot posilstvo, a je vlada to možnost po pravni analizi izključila.

Nova zakonodaja predvideva tudi takojšnjo kazen med 90 in 750 evri za spolno nadlegovanje na ulici ali v javnih prevoznih sredstvih. Tudi to vprašanje je prišlo v medije zaradi škandala ta teden, ki ga je ujela kamera v Parizu. Moški je udaril 22-letno žensko, ki se je uprla njegovemu nadlegovanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin