Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
16.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Oscar Pistorius umor sojenje

Sobota, 1. 6. 2013, 16.04

6 let, 6 mesecev

Fotografije s kraja zločina Oscarja Pistoriusa pricurljale v javnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fotografije kopalnice, v kateri je slavni južnoafriški tekač brez nog Oscar Pistorius ubil svoje dekle, so pricurljale v javnost, s tem pa pretresle Pistoriusovo družino, ki trdi, da je nedolžen.

Fotografije, za katere se še ne ve, ali so policijske in jih bodo uporabili na sojenju, nazorno kažejo sledove krvi in ovojnico, ki je bila naslovljena na Ozzyja, kot je Oscarja Pistoriusa imenovalo njegovo dekle Reeva Steenkamp. Fotografije kažejo mlako krvi v kopalnici, kjer je bila Reeva ustreljena, in kapljice krvi na stenah, stopnicah in kavču. Fotografije, ki jih lahko vidite na tej povezavi, ne priporočamo tistim z občutljivim želodcem.

Ustrelil jo je štirikrat Reeva Steenkamp je bila na valentinovo ustreljena štirikrat, potem ko je hotela presenetiti svojega fanta, ta pa je, kot trdi, mislil, da gre za vlomilca. Tožilstvo ni prepričano, da je njegova zgodba resnična, zato so ga obtožili za njen umor. Pistorius pa še vedno trdi, da jo je zamenjal za vlomilca in jo je ustrelil skozi zaprta vrata kopalnice. Na uvodnem zaslišanju je povedal, da ni nosil nožne proteze, ampak da je stal na krnih svojih nog.

Pistoriusa naslednji teden čaka še eno zaslišanje, ki pa se bo najverjetneje končalo s prestavitvijo sojenja. Južnoafriški preiskovalci so namreč dejali, da preiskava o umoru Reeve Steenkamp ne bo končana do avgusta. Tiskovni predstavnik tožilstva je povedal, da objavljene fotografije ne bodo škodovale primeru, ki ga bodo proti Pistoriusu predstavili pred sodiščem. Tiskovni predstavnik policije pa je dejal, da je objava fotografij namerna taktika, vendar da preiskovalcev to ne bo zavedlo.

Pistoriusova družina ogorčena nad objavo fotografij Tiskovna predstavnica Pistoriusove družine Anneliese Burgess pa je povedala, da je Pistoriusova družina nad fotografijami ogorčena in da še niso razpravljali o tem, kako se bodo na to odzvali, piše Telegraph. Pri tem pa se je oglasil Pistoriusov odvetnik Kenny Oldwage, ki je dejal, da zadevo že preiskujejo. "Očitno je, da moramo premisliti o tem, kaj bomo o tem povedali," je dejal. Drugi odvetnik Brian Webber pa je za južnoafriški časopis Eyewitness News dejal, da so fotografije šokantne, in dodal, da je obramba za fotografije prosila najmanj petkrat, preden jih je lahko videla.

Pistorius je večkrat zatrdil, da sta bila z Reevo zaljubljena, čeprav sta bila uradno v zvezi le kakšne tri mesece.

Ne spreglejte