SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eta prevzela odgovornost za smrt dveh španskih policistov

2

termometer

Baskovska separatistična organizacija je prevzela odgovornost za smrt dveh španskih policistov 1. decembra v Franciji in zagrozila, da bo nadaljevala z napadi na španske varnostne sile, kjerkoli bodo.

Kot je še sporočila Eta po navedbah baskovskega dnevnika Gara, ki je blizu Eti, so policista "usmrtili med oboroženim spopadom", kot odgovor na "stalen pritisk španskih oboroženih sil na Eto". Eta je še dodala, da bo nadaljevala z napadi "na sile represivnega aparata španske države, kjerkoli bodo", je zapisal časnik Gara na svoji spletni strani. Dva od treh domnevnih storilcev so že aretirali Ubita španska policista sta v kraju Capbreton na jugu Francije sodelovala v obveščevalni operaciji proti pripadnikom Ete, ki so se zatekli na francosko ozemlje. Po navedbah francoskih in španskih oblasti sta bila policista ubita, ko nista imela orožja, in ne med "oboroženim spopadom". Dva od treh domnevnih storilcev so v Franciji medtem že aretirali, eden pa je še na begu.

Eta, ki jo Evropska unija uvršča med teroristične organizacije, je odgovorna za smrt 819 ljudi v Španiji v 40 letih nasilnih prizadevanj za neodvisnost Baskije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin