Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 10. 2021,
19.10

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

zdravljenje ZDA Hillary Clinton Bill Clinton

Nedelja, 17. 10. 2021, 19.10

2 leti, 6 mesecev

Clinton v ženini družbi zapustil bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Bill Clinton | Clinton je nekaj dni preživel na oddelku za intenzivno nego. Tja ga niso sprejeli zato, ker bi jo potreboval, ampak zaradi varnosti in zasebnosti. | Foto Hulu

Clinton je nekaj dni preživel na oddelku za intenzivno nego. Tja ga niso sprejeli zato, ker bi jo potreboval, ampak zaradi varnosti in zasebnosti.

Foto: Hulu

V bolnišnico v mestu Irvine v Kaliforniji so ga sprejeli v torek, danes pa so ga odpustili. Iz bolnišnice je odkorakal v družbi žene Hillary Clinton, poroča CNN. Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je bil hospitaliziran zaradi okužbe.

Nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona so v torek sprejeli na oddelek intenzivne nege v medicinskem centru Irvine na Univerzi v Kaliforniji. Imel je okužbo sečil, ki se je razširila v njegov krvni sistem, je v četrtek potrdil njegov osebni zdravnik.

Clinton je nekaj dni preživel na oddelku za intenzivno nego. Na intenzivno nego (ICU) ga niso sprejeli zato, ker bi jo potreboval, ampak zaradi varnosti in zasebnosti.

"Normalizirali smo telesno temperaturo in število belih krvničk. Clinton se bo vrnil v New York, kjer bo zdravljenje končal z antibiotiki," je ob odpustitvi nekdanjega predsednika iz bolnišnice dejal izvršni direktor oddelka za medicino Univerze v Kaliforniji Alpesh N. Amin.

Bill Clinton
Novice Bill Clinton v bolnišnici

Pogovarjal se je s številnimi, ki so mu zaželeli hitro okrevanje

Nekdanji ameriški predsednik je v soboto po telefonu govoril s številnimi ljudmi, ki so mu izrazili željo po hitrem okrevanju, med drugim je govoril s podpredsednico ZDA Kamalo Harris, nekdanjim predsednikom Georgeem W. Bushem in nekdanjim podpredsednikom Alom Gorom. Z nekdanjim predsednikom se je po telefonu pogovarjal tudi trenutni predsednik Joe Biden, z njim je govoril v petek.

V preteklosti že hospitaliziran

V preteklosti je imel Clinton že težave s srcem, 75-letniku so leta 2004 vgradili žilni obvod, leta 2010 pa so ga operirali zaradi razširitve zamašene koronarne arterije. Ob tokratni hospitalizaciji so zdravniki sporočili, da ta ni povezana s srcem ali boleznijo covid-19.

Bojan Požar
Novice Ura moči: od Pahorjeve bizarne napake do sesuvanja stranke DeSUS #video
Ne spreglejte