Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2012,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alep

Nedelja, 5. 8. 2012, 12.45

8 let

Boji za prevlado v sirskem Alepu se nadaljujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sirskem drugem največjem mestu Alepu se nadaljujejo boji med uporniki in sirsko vojsko, ki naj bi v prihodnjih dneh v mesto napotila še več vojakov. Uporniki so pripravljeni na močno ofenzivo.

Boji v Alepu se v zadnjih dneh še stopnjujejo, vojska pod vodstvom Bašarja Al Asada pa naj bi po pričevanju poznavalcev storila vse, da bi končno zavzela Alep. Sirska vojska je z obstreljevanji in bombardiranji začela v številnih mestnih četrtih, kjer naj bi se nahajali uporniki, med njimi tudi v četrti Salahedin, ki velja za eno od središč upornikov v mestu.

Sirska vojska je v preteklih dneh obkolila mesto, iz južnih in vzhodnih četrti pa jim je že uspelo pregnati upornike, vendar so nekateri prepričani, da to ne bo dovolj za osvojitev mesta. Poleg napadov s helikopterji in bombnimi letali bodo morali sirski vojaki najti pot v mesto in se spopasti z uporniki, ki so dobro vkopani na pomembnejših točkah v mestu.

Da bodo boji v mestu Alep postali vse bolj intenzivnejši, pa je razkril tudi eden od vladnih uradnikov. "Boj za Alep se sploh še ni začel. To, kar se trenutno dogaja v mestu, je samo predjed. Glavna jed še prihaja," je povedal. Sirska državna televizija je sicer že poročala o velikih izgubah sirske vojske, saj naj bi zaradi samomorilskih napadalcev življenje izgubilo veliko sirskih vojakov.

Prestolnica že v rokah sirske vojske

V Damasku pa naj bi sirska vojska iz mesta izrinila upornike, ki so se vkopali v južni soseski Tadamon. Čeprav sirska vojska pravi, da je upornike iz mesta izrinila z bojem, je Svobodna sirska vojska povedala, da se je sama umaknila iz mesta in, da se bo raje osredotočila na pomembnejše točke režima. Po navedbah sirskih medijev naj bi bil zdaj Damask v celoti v rokah sirske vojske, vendar njihovih trditev za zdaj še ni mogoče preveriti, saj se razmere na sirskih tleh hitro spreminjajo.

Ne spreglejte