SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bela hiša objavila sliko Obame, kako strelja s puško

4

termometer

Bela hiša je objavila fotografijo ameriškega predsednika Baracka Obame, kako strelja s puško. Šlo naj bi za poskus pomiritve zagovornikov orožja, ki trdijo, da jim želi odreči vsakršno rabo orožja.

Pod fotografijo, objavljeno na družbeni mreži Flickr, piše, da je bila posneta 4. avgusta 2012 in da kaže Obamo, kako strelja glinaste golobe. Na sliki je videti Obamo, kako cilja s puško, iz katere se vali beli dim.

Po decembrskem streljanju na eni izmed šol v zvezni državi Connecticut, v katerem je umrlo 20 otrok in šest odraslih, se je Obama začel močno zavzemati za strožji nadzor nad orožjem, kar je naletelo na odločen odpor zagovornikov pravice do orožja, ki je Američanom sicer zagotovljena v ustavi. V nedavnem pogovoru za revijo New Republic je Obama povedal, da v predsedniškem letovišču Camp David pogosto strelja na glinaste golobe, kar je presenetilo javnost in dvignilo prah med zagovorniki pravice do nošenja orožja.

Vendar pa v soboto objavljena fotografija ni prepričala Nacionalne orožarske zveze (NRA), katere predstavnik je za medijsko hišo CNN povedal, da ena fotografija ne izbriše Obamove podpore vsem prepovedim nošenja orožja in vseh možnih shem omejevanja nošenja orožja. Obama je reviji še povedal, da bo poskus preseganja razlik najtežja naloga v naslednjih mesecih. To pa pomeni, da bodo zagovorniki nošenja orožja morali bolje prisluhniti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin