Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
18.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Angela Merkel Rusija

Sobota, 5. 4. 2014, 18.08

8 let, 5 mesecev

Angela Merkel posvarila Rusijo pred novimi sankcijami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nemška kanclerka Angela Merkel je posvarila Rusijo pred nadaljnjimi sankcijami v primeru zaostrovanja ukrajinskega konflikta.

"Nihče naj se ne slepi, ne glede na to, kako smo si v Evropi različni, bomo sprejeli skupne odločitve," je dejala Merklova.

Nemška kanclerka je sicer izrazila obžalovanje, da je "v času vedno intenzivnejšega sodelovanja z Rusijo mišljenje o ozemeljskih težnjah zmagalo samo zato, ker so ljudje v Ukrajini zahtevali sporazum z Evropo".

Ob tem je še poudarila, da se diplomatska prizadevanja za razrešitev ukrajinske krize, ki se je zaostrila z nedavno priključitvijo ukrajinskega polotoka Krim Rusiji, ne smejo končati.

Erjavec: V EU različna pogleda na odnose z Rusijo V EU obstajata različna pogleda na odnose z Rusijo. Poljska in baltske države želijo osamitev Rusije, dokler ta ne razveljavi priključitve Krima. Druga skupina držav, med njimi Nemčija in Slovenija, pa se zavzema za dialog z Rusijo, je po koncu neformalnega zasedanja zunanjih ministrov EU v Atenah povedal vodja slovenske diplomacije Karl Erjavec.

Ta razprava je po ministrovih besedah še zelo živa in EU bo še morala poiskati nek kompromis. Je pa po srečanju v Atenah očitno, da novih sankcij ne bo, če ne bo Rusija zaostrovala razmer s posegi na vzhod ali jug Ukrajine.

Ne spreglejte