Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 11. 2020,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

30

Natisni članek

policija nasilje protesti ZDA volitve

Četrtek, 5. 11. 2020, 9.45

3 leta, 8 mesecev

Američani na ulicah, protesti so se sprevrgli v nasilje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

30

V več ameriških mestih so v napetem pričakovanju izidov predsedniških volitev v sredo izbruhnili protesti podpornikov obeh predsedniških kandidatov. Privrženci demokrata Joeja Bidna pozivajo k preštetju vseh glasovnic, podporniki republikanca Donalda Trumpa pa k zaustavitvi štetja. Protesti so sprva potekali mirno, ponekod pa so se kasneje sprevrgli v nasilje.

V Portlandu v zvezni državi Oregon je posredovala nacionalna garda, potem ko je na protestih proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, na katerih so pozivali k upoštevanju vseh oddanih volilnih lističev, izbruhnilo nasilje.

V Portlandu so policisti aretirali najmanj deset ljudi. | Foto: Reuters V Portlandu so policisti aretirali najmanj deset ljudi. Foto: Reuters

Po navedbah očividcev je skupina protestnikov razbijala izložbe v središču mesta. Policija je sporočila, da so izbruhnili izgredi, v katerih protestniki med drugim s steklenicami obmetavajo policiste. Možje v modrem so po poročanju STA aretirali najmanj deset ljudi.

O protestih in aretacijah poročajo tudi iz New Yorka.


Melania Trump v Afriki
Novice Biden z veliko prednostjo, Trump še ni odpisan #video

Protestniki z avtomatskim orožjem pred center za štetje glasovnic

V Minneapolisu je policija aretirala več Bidnovih podpornikov, potem ko jih je okoli 200 blokiralo glavno ulico. O podobnih protestih poročajo tudi iz New Yorka, Filadelfije in Chicaga. V Detroitu so se Trumpovi privrženci zbrali pred centrom, kjer preštevajo glasovnice. Demonstranti so tolkli po oknih in zahtevali prekinitev štetja glasov.

V Minneapolisu je policija aretirala več Bidnovih podpornikov, potem ko so ti blokirali eno od cest. | Foto: Reuters V Minneapolisu je policija aretirala več Bidnovih podpornikov, potem ko so ti blokirali eno od cest. Foto: Reuters

O manjšem protestu proti nadaljevanju štetja glasov poročajo tudi iz Phoenixa v Arizoni. Ameriška televizija CNN poroča, da se je pred tamkajšnjim centrom za preštevanje glasovnic zbralo več deset oboroženih Trumpovih podpornikov, med njimi nekateri z avtomatskim orožjem. Kljub njihovim pozivom štetja glasovnic v okrožju Maricopa niso ustavili.

Trumpovi podporniki zahtevajo zaustavitev štetja glasov. | Foto: Reuters Trumpovi podporniki zahtevajo zaustavitev štetja glasov. Foto: Reuters

ZDA priprava pred protesti
Novice ZDA so razdeljene: Američani so se pripravili na izgrede #foto #video

 

Ne spreglejte