SiolNET. Novice Svet
6,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

82 odstotkov cepljenih, ki so umrli zaradi koronavirusa, je prejelo kitajsko cepivo

6,18

termometer

Sinofarm
Foto: Guliverimage

Večina umrlih zaradi posledic okužbe s koronavirusom v Črni gori je starejših od 60 let.

V zadnjih treh tednih se je v Črni gori okužilo 67 tisoč ljudi, poroča črnogorski medij Vijesti. Petnajst tisoč pozitivnih oseb je polno cepljenih, od tega 80 odstotkov s kitajskim cepivom Sinofarm, slabih pet odstotkov pa s cepivom Pfeizerja. "167 oseb je v tem obdobju zaradi posledic okužbe izgubilo življenje. Štiri osebe so bile cepljenje s Pfeizerjem, 137 pa s Sinofarmom," je učinkovitost cepiv povzela Milena Popović Samardžić s črnogorskega inštituta za javno zdravje. Po njenih besedah je bila večina, 158 oseb od 167, starejših od 60 let. "Nismo zabeležili smrti osebe, mlajše od 40 let, ki bi bila popolnoma cepljena," je dejala Popović Samardžićeva.

Prenizka precepljenost

"Do danes smo ponovno okužbo s koronavirusom zabeležili pri 1.700 osebah," je dejala Popović Samardžićeva, ki poudarja, da je stopnja precepljenosti in prebolelosti v državi še vedno prenizka. "Ocenjujemo, da je posledice okužbe s koronavirusom prebolelo okoli 156 tisoč ljudi, polno cepljenih pa je okoli 250 tisoč ljudi," je na premajhno precepljenost prebivalstva opozorila Popović Samardžićeva. V Črni gori sicer živi okoli 620 tisoč ljudi, do danes pa so v državi zabeležili 2.285 smrti zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

Miloš Zeman Novice Okuženi češki predsednik izza plastične pregrade imenoval novega premierja #foto Covid-19. Koronavirus. Zaščita. Zdravstveni delavci. Novice Znani so podatki o številu okuženih #video Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19 Novice Omikron se hitro širi, sum na prvi primer tudi v Avstriji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin