Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
16.30

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

diskriminacija upravna enota Upravna enota Ljubljana

Torek, 4. 7. 2023, 16.30

9 mesecev, 3 tedne

Zaradi diskriminacije Maročana uslužbenka ni več zaposlena na UE Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Upravna enota ljubljana | Na Upravni enoti Ljubljana v današnjem odzivu poudarjajo, da so za vodstvo in vse zaposlene strokovno in hitro opravljene storitve absolutna prioriteta, pri čemer so tudi dolžni sprejeti prav vsako vlogo. Uslužbenka, ki v konkretnem primeru tega ni naredila, po njihovih navedbah ni več zaposlena na Upravni enoti Ljubljana. | Foto STA

Na Upravni enoti Ljubljana v današnjem odzivu poudarjajo, da so za vodstvo in vse zaposlene strokovno in hitro opravljene storitve absolutna prioriteta, pri čemer so tudi dolžni sprejeti prav vsako vlogo. Uslužbenka, ki v konkretnem primeru tega ni naredila, po njihovih navedbah ni več zaposlena na Upravni enoti Ljubljana.

Foto: STA

Na Upravni enoti Ljubljana si bodo prizadevali, da do primerov diskriminacije, kot jo je v primeru Maročana, poročenega s Slovenko, ugotovil zagovornik načela enakosti, v prihodnje ne bo prihajalo. S primerom so zato tudi že seznanili vse zaposlene, so sporočili.

Zagovornik načela enakosti je namreč ugotovil, da je bil Maročan, ki je poročen s slovensko državljanko, žrtev diskriminacije v postopkih na Upravni enoti Ljubljana. Ena uslužbenka namreč ni hotela sprejeti njegove vloge za dovoljenje za prebivanje družinskega člana slovenske državljanke, druga pa mu ni izdala potrdila o prejeti vlogi za izdajo dovoljenja, ki jo je poslal po pošti. Vloge uslužbenka ni sprejela, ker se ji je zdelo, da je njuna zakonska zveza fiktivna.

Upravna enota Ljubljana
Novice Maročan, poročen s Slovenko, žrtev diskriminacije na Upravni enoti Ljubljana

Uslužbenka vloge ni sprejela in ni več zaposlena na UE Ljubljana

Na Upravni enoti Ljubljana v današnjem odzivu poudarjajo, da so za vodstvo in vse zaposlene strokovno in hitro opravljene storitve absolutna prioriteta, pri čemer so tudi dolžni sprejeti prav vsako vlogo.

Uslužbenka, ki v konkretnem primeru tega ni naredila, po njihovih navedbah ni več zaposlena na Upravni enoti Ljubljana. Kljub temu je vodstvo, da bi se v prihodnje izognili podobnim primerom, z zadevo seznanilo vse zaposlene.

Vodstvo si bo prizadevalo, da do podobnih primerov ne bi prihajalo

Navajajo še, da je druga uslužbenka, ki ji je bila vloga družinskega člana slovenske državljanke pozneje dodeljena v reševanje, postopala v skladu s takrat veljavnimi usmeritvami ministrstva za notranje zadeve iz aprila 2009. Potrdilo o vloženi vlogi pa je bilo tujcu izdano takoj po tem, ko je ministrstvo za notranje zadeve upravni enoti posredovalo spremenjene usmeritve v povezavi s preverjanjem zakonitosti vstopa v državo, kar je bilo aprila 2023, navajajo.

Dodajajo še, da si bo novo vodstvo upravne enote skupaj z zaposlenimi prizadevalo, da do podobnih primerov v prihodnje ne bi prihajalo.

Ne spreglejte