SiolNET. Novice Slovenija
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakonski par iz Ankarana v EU nezakonito spravil 24 Rusov

0,98

termometer

Policistka, policija
Foto: Bor Slana

Koprski kriminalisti so v začetku leta končali kriminalistično preiskavo zoper zakonski par iz Ankarana, ki je s pomočjo sostorilca tujcem nezakonito urejal delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje. Na schengensko območje so nezakonito spravili 24 Rusov.

Osumljena zakonca sta na internetni strani v ruskem jeziku oglaševala, kako tujci na območju Slovenije odprejo podjetje. Za 2.800 evrov sta jim priskrbela vso potrebno dokumentacijo za delo in prebivanje, ki je tujcem omogočala potovanje v več kot sto držav brez vizuma, delo, nakup nepremičnin in drugih stvari.

Ko so tujci stopili v stik z zakoncema, sta jim na območju Slovenije odprla podjetje ob pomoči sostorilca, pri tem pa sta za urejanje dokumentacije pooblaščala tudi zaposlene v svojem podjetju. Osumljenci so bili zelo dobro organizirani, dobro so poznali evropski pravni red in poslovanje gospodarskih subjektov.

Po ugotovitvah policije so osumljeni od 23. 7. 2012 do 26. 2. 2016 zagrešili 23 kaznivih dejanj in na območje EU oziroma schengensko območje nezakonito spravili 24 tujcev, izključno državljanov Ruske federacije. Pri tem so se okoristili z najmanj 67.200 evri.

V kriminalistični preiskavi so ovadili tri fizične in eno pravno osebo, in sicer 53-letnega državljana Slovenije in 50-letno državljanko Rusije, oba stanujoča na območju Ankarana, 36-letnega državljana Slovenije z območja Prekmurja ter podjetje v lasti zakoncev iz Ankarana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin