SiolNET. Novice Slovenija
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj v Ljubljani avtobusa dolgo ni, nato pa se pripeljeta dva?

2,63

termometer

Postajališče LPP postaja avtobus pešec potnik Ljubljana
Foto: Ana Kovač

Bralec nam je pisal, da se je v Ljubljani že večkrat odpravil na mestni avtobus in prej preveril njegov prihod, ko pa je na postaji čakal, avtobusa ni bilo od nikoder. Tako je bil primoran vstopiti šele na naslednjega, ta je prišel veliko pozneje ali pa sta nato prišla kar dva z iste linije. "Gre za izjeme, ki se zgodijo redko," trdijo pri podjetju Ljubljanski potniški promet.   

V iskanju odgovora smo se na javno prevozniško podjetje LPP obrnili z vprašanjem o razlogih za občasna "izginotja" njihovih avtobusov. Povedali so, da se lahko izpada vozila pojavi le v primeru tehnične okvare vozila na liniji, ko tega ni mogoče nadomestiti z rezervnim vozilom iz garaže, in da se to zgodi redko.

Zakaj pa se zdi, da se to dogaja precej pogosto?

Na LPP so pojasnili, da se zaradi stalnega povečevanja prometa, predvsem osebnih vozil, pojavljajo zastoji in zamude avtobusov, saj ti vozijo v rednem prometu, z izjemo nekaj odsekov, ki so namenjeni le avtobusom. "V takšnem primeru se lahko zgodi, da avtobus zamuja za ves interval na liniji, kar pomeni, da avtobus v takšnem primeru ni v izpadu," so pojasnili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin