SiolNET. Novice Slovenija
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj nastajajo zastoji tovornjakov na mejnih prehodih

1,28

termometer

mejni prehod
Foto: Ana Kovač

Zaradi pogostejšega izmikanja mejni kontroli policisti izvajajo poostren nadzor nad tovornimi vozili na meji s Hrvaško, ob tem pa nastajajo zastoji.

V zadnjih tednih prometnoinformacijski center pogosteje poroča o zastojih tovornih vozil pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo. Pri tem izstopata mejna prehoda Gruškovje - čakalna doba na tem prehodu za tovornjake je tudi danes daljša od običajne - in Karavanke.

Vse več izmikanja mejni kontroli

Od zaprtja balkanske begunske poti na policiji opažajo povečanje števila ugotovljenih primerov izmikanja mejni kontroli.

"V letošnjem letu je bil opažen porast ugotovljenih primerov izmikanja mejni kontroli na mejnih prehodih, ko so se osebe skrivale v prevoznih sredstvih (predvsem tovorna vozila in tovorni vlaki). Policija je tako letos do 22. 9. obravnavala 89 takih primerov. Zaradi navedenega se izvaja mejna kontrola s poudarkom na odkrivanju oseb, skritih v prevoznih sredstvih, kar občasno vpliva na podaljšanje čakalnih dob na mejnih prehodih ob vstopu v Slovenijo," navajajo na policiji. 

Policiji sicer na določenih mejnih prehodih pri pregledih tovornih vozil pomaga finančna uprava.

Zastoji na Karavankah zaradi avstrijske mejne kontrole

Avstrija je že pred meseci uvedla ponovni nadzor na meji s Slovenijo. Avstrija je že pred meseci uvedla ponovni nadzor na meji s Slovenijo. Foto: Klemen Korenjak Na Karavankah pa ne čakajo le tovorna, ampak tudi osebna vozila. Kot pravijo na policiji, so ti zastoji posledica vzpostavitve ponovnega nadzora na notranjih mejah, ki ga izvajajo avstrijski varnostni organi.

"Zaradi izvajanja kontrol na avstrijski strani predora je treba iz varnostnih razlogov občasno zapirati predor na slovenski strani, kar vpliva na pretočnost prometa," pravijo na Generalni policijski upravi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin