Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2014,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alenka Bratušek Janez Janša Janez Janša Jean-Claude Juncker

Četrtek, 4. 9. 2014, 17.58

8 let

Zakaj je Jean-Claude podprl Janeza, izbral pa Alenko? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bilo je pred volitvami v Evropski parlament: "To je moj človek, to je moja stranka!" Tako je takratni kandidat za predsednika Evropske komisije Jean-Claude Juncker podprl stranko Janeza Janše.

Česa prijatelji ne smejo pozabiti? Slovenska demokratska stranka je dva dni pred evropskimi volitvami na svoji spletni strani objavila videonagovor Junckerja, kandidata za predsednika Komisije iz vrst Evropske ljudske stranke, katere članica je tudi SDS.

Tako je govoril Jean-Claude v 18-sekundnem posnetku: "Dragi prijatelji Slovenije! Ne pozabite iti na volitve. Lepo je, da greste volit, a ko boste na voliščih, obkrožite številko osem in nosilca liste. To je moj človek, to je moja stranka!"

Prijatelji, ki so ga pomagali izvoliti Njegov človek in njegova stranka sta se na volitvah odlično odrezala.

Zmaga je Slovenski demokratski stranki prinesla tri mandate, Evropska ljudska stranka pa je z mandatoma NSi in SLS prepričljivo zmagala.

Dobila je pet od osmih poslanskih mest iz Slovenije. Tudi s temi glasovi je bil Juncker izvoljen za novega predsednika Evropske komisije.

Strankarska tovarišica A kot kaže zdaj, Juncker v svojo komisarsko ekipo ne samo, da ne bo vzel strankarskega tovariša ali tovarišice iz Slovenije, ampak bo komisarka postala predsednica stranke, ki formalno še ni članica nobene evropske povezave.

Res je, da se je Alenka Bratušek udeleževala sestankov stranke evropskih liberalcev, da je še vedno predsednica vlade in da se bo njena stranka ZaAB verjetno pridružila liberalcem, ki želijo svoj kos kadrovske pogače v bruseljski kadrovski kuhinji.

Videli bomo, ali bo protest zaradi imenovanja Bratuškove, ki ga je na Junckerja naslovilo pet slovenskih poslancev iz vrst SDS, NSi in SLS, kaj zalegel in pripomogel k otoplitvi odnosov med konservativnimi prijatelji.

Morda pa bo Jean-Claude vzkliknil le: "To je moja ženska!"

Ne spreglejte