SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenja se novo študijsko leto

4

termometer

Z današnjim dnem se po slovenskih visokošolskih središčih slovesno začenja študijsko leto 2010/11.

Tako vodstva univerz kot študentske organizacije v posameznih univerzitetnih središčih pripravljajo posebne dobrodošlice za brucke in bruce, ki jih bodo spremljali tudi v naslednjih dneh.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani brucem na točkah subvencionirane študentske prehrane deli mape z informativnim gradivom. V pomoč novim študentom bodo še Študentska svetovalnico in ŠOUinfo točka, bruci pa se po informacije lahko obrnejo tudi na brezplačni študentski telefon.

Podobno kot v Ljubljani bodo za novince poskrbeli na mariborski univerzi. Bruce bodo na fakultetah pozdravili prodekani z ekipami študentskega sveta. Vsak bo prejel študentsko mapo, v naslednjih dneh bodo pripravili tudi vodene oglede univerze ter dogodke v univerzitetni knjižnici.

Informativne mape bodo delili tudi v Študentski organizaciji Univerze na Primorskem. V prihodnjih dneh bodo v Kopru odprli tudi projekt šOuPEN, s katerim bodo prisluhnili predlogom študentov. Nadaljevali bodo s projektom Primorskega pravnega centra za zagotavljanje pravne varnosti študentov, novost pa bo univerzitetni Karierni center.

Šoba pričakuje uresničitev obljube o javni šoli brez dodatnih stroškov

Predsednica Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Katja Šoba ob začetku študijskega leta pričakuje, da bo država uresničila obljube o dostopu do javne šole brez dodatnih stroškov. V Mladinskem svetu Sloveniji pa opozarjajo, da slovenski sistem študenta ne spodbuja, naj samo študira, saj pridobljeno znanje ni prilagojeno potrebam trga dela. Poleg tega socialne ovire silijo študente v delo, tudi na račun časa za študij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin