SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začasno: Mramor gospodarski minister, Cerar namesto Bulčeve

2

termometer

DZ se je seznanil z odstopoma ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča in ministrice brez listnice, pristojne za razvoj in kohezijo, Violete Bulc, s čimer jima je ta funkcija uradno prenehala.

Petrovič je 17. oktobra odstopil zaradi očitkov, da je v času zaposlitve v DZS sodeloval v kartelnem dogovoru. Agencija RS za varstvo konkurence je namreč ugotovila nepravilnosti pri dogovarjanju DZS, kjer je bil Petrovič zaposlen, ter družb Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux za posle z državnimi organi. Petrovič je nepravilnosti zanikal, a odstopil, da ne bi obremenjeval dela vlade.

V DZ svojega odstopa ni želel obrazložiti, zato je DZ ugotovil, da mu je funkcija prenehala. Premier Miro Cerar, ki novega kandidata za ministra še išče, je DZ v torek obvestil, da bo funkcijo gospodarskega ministra do imenovanja novega začasno opravljal finančni minister Dušan Mramor.

Namesto Bulčeve Cerar predlagal Smerkoljevo Bulčeva je svoj odstop v DZ obrazložila, povzela dogajanje v času svojega ministrovanja in izpostavila pomembnost odprave pomanjkljivosti, da je Evropska komisija sprostila izplačilo zadržanih evropskih sredstev, ter skorajšnji podpis partnerskega sporazuma, enega od dveh ključnih dokumentov za črpanje evropskih sredstev v novi finančni perspektivi, s komisijo.

Cerar, ki je na njeno mesto predlagal državno sekretarko Alenko Smerkolj, je sporočil, da bo za začasno vodenje službe za razvoj in kohezijo do imenovanja nove ministrice pooblastil sebe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin