Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
19.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Zoran Janković mandatar

Četrtek, 15. 5. 2014, 19.08

7 let, 12 mesecev

Za Gašparja Mišiča najboljši mandatar Zoran Janković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji predsednik uprave Luke Koper in eden od najtesnejših sodelavcev predsednika Pozitivne Slovenije Gašpar Mišič meni, da so v zdajšnjih razmerah najboljša rešitev predčasne volitve.

"Predsednik države Borut Pahor je prenesel odgovornost na državni zbor. V DZ se bo zgodilo, kar se bo zgodilo, mandatarja bodo iskali ali pa ne. Država potrebuje stabilno in odločno vlado, potrebuje stabilnost glede na trenutne razmere, ki niso rožnate," nam je dejal Gašpar Mišič. Ujeli smo ga v parlamentu, kjer se je danes seznanil z odločitvijo predsednika Pahorja, da ne bo predlagal kandidata za novega predsednika vlade.

Gašpar Mišič ne vidi drugega kot Jankovića Volitve so najboljša rešitev, ker država potrebuje odločne in odgovorne ljudi, ki bodo sposobni sprejemati odločitve in stati za svojimi dejanji. Na vprašanje, koga bi PS predlagala za mandatarja, če se Zoran Janković dokončno odloči ponovno kandidirati za ljubljanskega župana, je Gašpar Mišič odgovoril takole: "Gospod Janković je operativec, je človek, ki je dokazal svojo sposobnost. Cenim njegovo uspešnost. In to je tisto, kar pogrešam pri mnogo politikih, to odločnost. Za njim so dejanja."

Torej bo PS na predčasnih volitvah kot mandatarja ponudila Jankovića? "Koga drugega kot Zorana Jankovića ne vidim, je eden od bolj sposobnih ljudi. Če ne bo on, pa bomo že našli nekoga, ki bo sprejel to krmilo."

Ni pogumneža, ki bi se izpostavil Gašpar Mišič še meni, da je malo verjetno, da bi se v prihodnjih 14 dneh, ko lahko novega mandatarja predlagajo poslanci, našel kandidat, ki bi brez volitev nasledil premierko v odstopu Alenko Bratušek: "Zdaj je težko dobiti pogumneža, ki se bo izpostavil. Vsak, ki ima dostojanstvo, se ne bo izpostavljal in v tako negotovih razmerah zastavil svojega imena."

Predsednik PS Janković je včeraj dejal, da volitve poleti niso korektne do državljanov, a da je PS nanje pripravljena. Stranka mandatarja ne bo predlagala, a bi razmislila o podpori sposobnemu kandidatu.

Ne spreglejte