SiolNET. Novice Slovenija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Dobrodelna akcija Spara Slovenija in Ete Kamnik

Z nakupom izbranih izdelkov Natureta v Sparu pomagate nahraniti brezdomce

Oglasno sporočilo

Spar Slovenija in Eta Kamnik bosta v skupni dobrodelni akciji Dva tisoč obrokov za brezdomce zavetiščem za brezdomce podarila najmanj 2.000 pripravljenih jedi Natureta. Z nakupom izbranih Naturetinih izdelkov lahko pomagate tudi vi. 240 obrokov Natureta so že prejeli štiri zavetišča in razdelilnica hrane.   

Spar_1 | Foto:

Spar Slovenija in Eta Kamnik združila moči

Po podatkih statističnega urada je lani pod pragom tveganja revščine živelo približno 243 tisoč ljudi.* Po skokovitem dvigu cen živil je stanje še slabše. V Eti Kamnik so zaznali izjemno porast prošenj za donacijo hrane. Podobne izkušnje imajo tudi v Sparu, kjer sicer že več let donirajo presežke hrane humanitarnim organizacijam.

Zato so združili moči in organizirali dobrodelno akcijo Dva tisoč obrokov za brezdomce, pri kateri je s podatki o zavetiščih in njihovih zmogljivostih pomagalo tudi Ministrstvo za delo. Z akcijo, ki bo potekala več mesecev, v Sparu in Eti ne bodo le donirali, temveč tudi opozarjali na socialne stiske in revščino. "Gre za skupen projekt, s katerim želimo zvestim potrošnikom omogočiti čim ugodnejši nakup, hkrati pa vsak deseti izdelek v omenjenem obdobju podarimo zavetiščem, dnevnim centrom in hišam, ki pomagajo posameznikom v socialni stiski. Čustvena, finančna in materialna podpora se začnejo s toplim obrokom, kot se vsaka pot začne s prvim korakom," opisujeta projekt Spar in Eta. 

Spar_2 | Foto:

Akcija že poteka

Zbrane pripravljene jedi Natureta bodo torej darovane zavetiščem, varnim hišam, dnevnim centrom in materinskim domovom po Sloveniji, ki ljudi podpirajo v času stiske ter jim s psihosocialno pomočjo, zagovorništvom in spremstvom, seznanjanjem z zakonodajo, postopki in pravicami ter z varnim začasnim bivanjem ponujajo možnost, da se ponovno vključijo v družbo kot samostojni in ustvarjalni člani skupnosti.

Spar_3 | Foto:

Vsak deseti kupljeni izdelek pomeni en obrok za brezdomce

Vse do 22. novembra 2022 lahko v vseh Sparovih prodajalnah po Sloveniji kupite izbrane pripravljene jedi Natureta s kar 25-odstotnim popustom, desetino prodanih izdelkov pa bodo v Sparu skupaj z Eto Kamnik podarili zavetiščem za brezdomce. Vsak nakup šteje!

Več o akciji preberite tukaj 

 *Vir: Surs, https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/10/39

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin