Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2024,
16.26

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

Natisni članek

okolje podnebje vreme vremenska napoved

Sobota, 6. 7. 2024, 16.26

3 mesece

Vremenska napoved: Zvečer večinoma jasno, ponoči se bo oblačnost povečala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,30
nevihta |  V ponedeljek bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. | Foto STA

V ponedeljek bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč.

Foto: STA

Zvečer bo večinoma jasno. Ponoči se bo oblačnost postopno spet nekoliko povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo delno jasno, več oblačnosti bo v severozahodnih krajih. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna nevihta, za katere je večja verjetnost v severni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, v severozahodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno sončno in vroče. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. V torek čez dan se bo zjasnilo, še nekoliko bolj vroče bo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega se je pomaknilo nad vzhodno Evropo in Balkan. Hladna fronta je dosegla zahodno Evropo, pred njo z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka zelo topel in dokaj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v nedeljo bo prevladovalo deloma jasno in vroče vreme. V Alpah, kjer bo nekaj več oblačnosti, bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in nevihte.

Neurje, toča, Dolenjska
Novice Na Dolenjskem divjala najmočnejša nevihta. Uničeni pridelki in poškodovani objekti. #video #foto
poletje, plaža, kopalke, sončenje
Novice Po mokrem maju se začenja meteorološko poletje
Ne spreglejte