Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
29. 11. 2019,
8.03

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

vremenska napoved sneg vreme

Petek, 29. 11. 2019, 8.03

4 leta, 4 mesece

Vreme ob koncu tedna bo muhasto, sneg morda v ponedeljek #video #animacija

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Za konec tedna si sončno vreme lahko obetamo le na Primorskem in v Prekmurju. Drugod bo oblačno, v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo v soboto vmes tudi deževalo. V nedeljo se bo ohladilo, proti večeru bo na zahodu države začelo deževati. V ponedeljek se bo dež mešal s sneženjem.

Klimatske spremembe
Novice "Če ne bomo ukrepali, bo še več vojn in migracij"

Danes bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj in deloma dopoldne se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zapihal bo šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje (Arso).

Jutri bo na Primorskem in v Pomurju precej sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in predvsem dopoldne bodo občasno manjše padavine, ki bodo popoldne ponehale. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 600 metrov.

Vreme za 29.11.2019 + vikend | Foto:

Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju okoli 8, popoldanske pa od 2 do 8, na Primorskem do okoli 13 stopinj Celzija.

Vreme za 29.11.2019 + vikend | Foto:

Do ponedeljka bodo padavine zajele vso državo

V nedeljo zjutraj se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati.

Do ponedeljka zjutraj bodo padavine zajele tudi vzhodne kraje. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severozahoda slabele. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila pod 400 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja.

V visokogorju veliko zametov in opasti

Nevarnost snežnih plazov je v visokogorju nad nadmorsko višino okoli 1.800 metrov zmerna, nižje pa večinoma majhna. Veliko je zametov in opasti, ki se lahko predvsem na strmejših pobočjih sprožijo pod večjo obremenitvijo snežne odeje. Spontano plazenje je malo verjetno.

Snežna odeja je na površini mehka in rahla, na mestih, kjer je najnovejši sneg spihan, ter pod okoli 2000 metrov, pa je sneg ponekod trd in pomrznjen, nižje pa mehak in moker. Veliko je klož, vetru izpostavljena mesta so močno spihana. Sneg je slabše preobražen v senčnih legah, je zapisano na spletnih straneh Arsa.

Ne spreglejte