SiolNET. Novice Slovenija
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada razrešila glavnega zdravstvenega inšpektorja in imenovala nove predstavnike sveta UKC Maribor

2,64

termometer

zdravstvo
Foto: Getty Images

Vlada je s 30. marcem s položaja glavnega zdravstvenega inšpektorja Republike Slovenije razrešila Darka Mehikića. Prav tako je razrešila dosedanje in imenovala nove predstavnike sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, so po dopisni seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

V svetu UKC Maribor je vlada kot predstavnike ustanovitelja razrešila dosedanje člane Jožeta Šabedra, Stanislava Natererarja in Srečka Felixa Kropeta. V svet zavoda pa je za preostanek mandata, do 4. septembra, za predstavnike ustanovitelja imenovala Kazimirja Miksića, Federica Victorja Potočnika ter Simona Trpina.

Šabeder, ki je bil sicer tudi predsednik sveta zavoda, je pred časom odstopil, zato je bila menjava pričakovana. Da se obetajo večje spremembe v sestavi sveta UKC Maribor, so za STA potrdili tudi na ministrstvu za zdravje. "Skladno s predlogom sklepa o razrešitvi in imenovanju predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zdravstvenega zavoda UKC Maribor so načrtovane tudi druge spremembe v sestavi sveta zavoda," so povedali. Omenjeni predlog sklepa so posredovali v odločanje vladi že 9. marca, odločitev pa je bila sprejeta na današnji dopisni seji.

Kot so pojasnili, je razrešitev članov sveta v skladu z določbami protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki določajo, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnih zdravstvenih zavodov lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali na predlog ministra, piše STA.

Imenovani kandidati za nove člane izpolnjujejo pogoje za imenovanje predstavnikov ustanovitelja v svet zavoda, so še zapisali na Ukomu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin