Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
21.46

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
kultura Prešernov sklad

Natisni članek

Četrtek, 13. 6. 2024, 21.46

1 mesec, 1 teden

Vlada predlagala imenovanje novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Manca G. Renko | Med predlaganimi člani upravnega odbora Prešernovega sklada je tudi Manca G. Renko. | Foto STA

Med predlaganimi člani upravnega odbora Prešernovega sklada je tudi Manca G. Renko.

Foto: STA

Vlada je na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada. To so Manca G. Renko, Diana Koloini, Vesna Pajić, Zdenka Badovinac, Bogdan Benigar, Boštjan Vuga, Mika Cimolini, Urška Jež, Jaruška Majovski, Saša Pavček, Alma R. Selimović, Rok Vevar, Matevž Luzar, Goran Milovanović in Dušanka Zabukovec.

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada se v septembru letos izteče štiriletni mandat, zato je potrebno novo imenovanje. Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje državni zbor iz vrst kulturnih ustvarjalcev in uglednih strokovnjakov s področja kulture. Predlog se oblikuje po izvedenem javnem pozivu zainteresirani javnosti za predlaganje kandidatov za člane upravnega odbora. Člani upravnega odbora se imenujejo za štiri leta.

Ministrstvo za kulturo je javno objavilo poziv zainteresirani javnosti za predlaganje kandidatov za člane upravnega odbora, ki se je zaključil 15. aprila. Na javni poziv je pravočasno prispelo 23 predlogov. Izmed teh je predlagan seznam 15 kandidatov, oblikovan na podlagi uravnotežene zastopanosti različnih področij kulture in umetnosti, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Asta Vrečko
Novice Ministrica za kulturo Asta Vrečko podpisala skoraj tri milijone evrov težko pogodbo za prenovo Prešernove domačije
Ne spreglejte