Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2012,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 3. 2. 2012, 14.15

8 let

Vlada, pred katero so velika pričakovanja …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vladna ekipa je znana! Zdi se, da je kombinacija politikov in strokovnjakov, kar nekateri pozdravljajo.

Največja koalicijska stranka SDS ima štiri ministre in seveda predsednika vlade Janeza Janšo, preostali četverček šest ministrov pa še ministrico brez listnice za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Nova vlada bo zaradi varčevanja in posledično združevanja resorjev imela 12 ministrov in prvega ministra. Je to prava vladna ekipa, bo kos izzivom, ki jih prinašajo prihodnji meseci in leta?

"Vladna ekipa je odraz realnosti, razmerja moči in možnosti, ki izhaja iz volilnega rezultata in seveda sestave novega državnega zbora. Pa seveda koalicije, ki jo je bilo mogoče sestaviti! V združenju smo prepričani, da je glede na okoliščine in danosti vlada sestavljena po najboljših močeh in od nje veliko pričakujemo."

"Vladno ekipo ocenjujem dosti pozitivno, posamezni resorji so dobro pokriti, finance in deloma tudi gospodarstvo. Pričakujem, da se bodo hitro lotili dela, ker je to zelo nujno, in da bodo v naslednjih 18 mesecih Sloveniji zagotovili malce močnejše finančne in tudi druge temelje za izhod iz krize."

"Srčno si želim, da bi vladi Janeza Janše uspelo! Smo v veliki ekonomski in družbeni krizi, da kaj drugega kot uspeha, ne moreš zaželeti. Ukinitev samostojnega ministrstva za kulturo pa je slepa pot. Tako kot je nedostojno in brezsramno dejanje, da je tožilstvo po novem pod ministrstvom za notranje zadeve, glede na to, da je Janez Janša v kazenskem postopku …"

"Mi seveda na vladno ekipo nikoli nimamo vpliva. Vedno je ekipa neka realnost, znotraj te vladne ekipe je za nas seveda pomemben resor za delo … Na začetku upamo, da bo minister za delo naš največji zaveznik v tej vladi. Upamo, da bodo pri nekaterih pomembnih zadevah v vladi upoštevali tudi stališča sindikatov, ostaja torej upanje … Dnevi, ki so pred nami, pa bodo zelo hitro pokazali, kaj je na tem."

"Menim, da je dobro, da je vladna ekipa tudi malo politična (s političnimi imeni), seveda pa je 'fajn', da je tudi nekaj profesorjev zraven. Pokazalo se je namreč, da vlada s samimi profesorji ni kos političnim nalogam. Sama struktura vlade se mi zdi popolnoma v redu, gre za izkušene politike, po moje je to obetavna vladna ekipa …"

Ne spreglejte