Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
18.33

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2018, 18.33

5 let, 9 mesecev

Vlada ima v načrtu investicije v štirih bolnišnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
UKC | Foto STA

Foto: STA

Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na današnji dopisni seji v načrt razvojnih programov do leta 2022 uvrstila štiri nove projekte. Gre za investicije v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana ter bolnišnice Brežice, Jesenice in Ptuj, ocenjena vrednost vseh projektov pa znaša 4,7 milijona evrov.

V UKC Ljubljana je predmet investicije nakup in instalacija dveh 450-litrskih parnih sterilizatorjev za Lekarno UKC Ljubljana, namensko proizvedenih za farmacevtsko proizvodnjo.

Kot so sporočili z vlade, je cilj investicije ohraniti in izboljšati pogoje za izdelovanje paranteralnih raztopin, povečati zmogljivost za proizvodnjo zdravil ter odpraviti obstoječe slabosti, ki predstavljajo tveganje za izpad dejavnosti in prihodkov UKC Ljubljana. Ocenjena vrednost investicije je 1,3 milijona evrov.

Stavka UKC Ljubljana
Novice Iz UKC Ljubljana letos odšlo že več kot sto medicinskih sester #video

Predmet investicije v brežiški bolnišnici je izvedba gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del ter zaključnih del v prvem in drugem nadstropju stavbe K, ki je zgrajena do podaljšane četrte faze. Z investicijo bodo uredili prvo nadstropje za potrebe oddelka za anesteziologijo, reanimacijo in intenzivno zdravljenje in drugo nadstropje za radiološki oddelek. Ocenjena vrednost investicije je 1,6 milijona evrov.

Luka Mesec Marjan Šarec
Novice Levica za podporo Šarcu, a ne v vladi

Prenova bolnišnične lekarne v Splošni bolnišnici (SB) Jesenice predvideva ureditev sistema prezračevanja, ogrevanja in strojnih instalacij, izvedbo cevnih inštalacij, elektro inštalacij, alarmiranja in nakup pohištvene ter medicinske opreme. Investicija naj bi stala 1,6 milijona evrov.

V ptujski bolnišnici pa bodo izgradili transformatorsko postajo ter nabavili agregat, da bi zagotovili kakovostno dobavo električne energije v SB Ptuj. Ocenjena vrednost investicije je slabih 240.000 evrov.

Levica
Novice "Če Levica vstopi v koalicijo, se bo zadovoljila z drobtinicami"

Poleg tega je vlada danes potrdila, da se zagotovi dodatnih 324.000 evrov za sofinanciranje naložbe v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, kjer delujejo vrtec, osnovna in srednja šola. Kot so pojasnili, v zavodu zaradi vse večjega vpisa otrok potrebujejo dodatne učilnice in kabinete, ki jih bodo dobili z dozidavo in nadzidavo obstoječih objektov.

Vrednost investicije se je povečala, podražitev pa je po mnenju vlade upravičena, saj je nastala zaradi nepričakovanih in dodatnih del, katerih izvedba je nujna za zagotovitev kakovostne gradnje.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela tudi letni program izobraževanja odraslih za leto 2019. Za izvajanje v prihodnjem letu se zanj iz proračunskih sredstev nameni dobrih 77,7 milijona evrov, so sporočili z urada vlade za komuniciranje
Ne spreglejte