Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
13.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča HOFER

Natisni članek

Marko Potrč Očistimo Slovenijo 2018 Manj je vreč HOFER advertorial

Sreda, 19. 9. 2018, 13.57

2 meseca, 1 teden

Velika mednarodna akcija, ki je združila Slovence

Vsebino omogoča HOFER

Kaj ste pa vi počeli 15. septembra? Ste tudi vi zavihali rokave ter pomagali počistiti naše okolje navlak in smeti? Podjetje HOFER je s finančno podporo ter sobotno udeležbo svojih sodelavk in sodelavcev sodelovalo v vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2018, ki je potekala v sklopu globalne pobude Očistimo svet 2018.

Pri akciji so sodelovali v okviru projekta Manj je v(r)eč, kjer pet centov od vsake prodane trajnostne vrečke v izbranem obdobju namenjajo društvu Ekologi brez meja, organizatorjem akcije.

Te so se, skupaj z ambasadorjem Markom Potrčem, v sklopu korporativnega prostovoljstva udeležili tudi HOFER-jevi zaposleni.

S trajnostno vrečko Manj je v(r)eč podprli akcijo Očistimo Slovenijo 2018

HOFER v okviru lastne iniciative Danes za jutri umešča skrb za okolje med enega izmed petih ključnih podpornih stebrov. S projektom Manj je v(r)eč je kot prvi večji slovenski trgovec v svojo redno ponudbo uvrstil trajnostno vrečko iz "fairtrade" bombaža in se povezal z Ekologi brez meja, ki jim za projekt Očistimo Slovenijo 2018, natančneje akcijo Očistimo vode, od vsake prodane vrečke namenjajo pet centov.

Vrečke so na voljo v vseh HOFER-jevih poslovalnicah in jih trenutno uporablja že več kot 55 tisoč HOFER-jevih kupcev.

Povprečen Slovenec na leto porabi okoli 150 plastičnih vrečk, kar 89 odstotkov jih vrečko uporabi le enkrat. Plastične vrečke onesnažujejo okolje, velik problem je onesnaževanje vodnih teles, kar ogroža vodne ekosisteme. | Foto: Povprečen Slovenec na leto porabi okoli 150 plastičnih vrečk, kar 89 odstotkov jih vrečko uporabi le enkrat. Plastične vrečke onesnažujejo okolje, velik problem je onesnaževanje vodnih teles, kar ogroža vodne ekosisteme.

Akcija Očistimo Slovenijo 2018 je bila organizirana v sklopu globalne pobude Očistimo svet 2018 (World Cleanup Day 2018), slovenski prostovoljci pa so bili del večmilijonske množice, ki je čistila svojo državo. Cilj globalnega projekta je bil združiti pet odstotkov prebivalstva iz 150 držav v največji čistilni akciji, ki je v vseh državah potekala na isti dan.

Podjetje, ki spodbuja družbeno odgovorna dejanja svojih zaposlenih

Ker dejanja štejejo največ, pri podjetju HOFER akcije Očistimo Slovenijo 2018 niso podprli zgolj s finančno podporo, ampak tudi z aktivno udeležbo HOFER-jevih sodelavk in sodelavcev na različnih lokacijah po Sloveniji.

Spremembe so nujne in z njimi ne smemo več odlašati. Če želimo prispevati k lepšemu in boljšemu okolju, moramo ukrepati takoj. Vsak izmed nas lahko prispeva svoj košček v mozaiku, predvsem s spremembo svojih navad in bolj premišljeno uporabo plastike. | Foto: Spremembe so nujne in z njimi ne smemo več odlašati. Če želimo prispevati k lepšemu in boljšemu okolju, moramo ukrepati takoj. Vsak izmed nas lahko prispeva svoj košček v mozaiku, predvsem s spremembo svojih navad in bolj premišljeno uporabo plastike.

Ekipi, ki je čistila nabrežje Save v Ljubljani, se je pridružil tudi Marko Potrč, ambasador projekta Manj je v(r)eč, ki je ob tej priložnosti dejal: "Zavedam se, da živimo v čudoviti državi in da je hkrati odgovornost vseh nas, da skrbimo za čisto okolje. Vesel sem, da sem se lahko s HOFER-jevimi sodelavci udeležil čistilne akcije, kjer smo s preostalimi prostovoljci naredili prvi korak. Ključno pa je, da se tudi v prihodnje obnašamo trajnostno, tako lahko na primer tudi pri nakupih poskrbimo za okolje, z lastno in trajnostno vrečko."

Sobotna čistilna akcija je prvi projekt HOFER-jevega korporativnega prostovoljstva, s katerim podjetje spodbuja družbeno odgovorna dejanja svojih zaposlenih pri izbranih družbeno koristnih akcijah po Sloveniji.

Marko Potrč, kot ambasador HOFERjevega projekta Manj je vreč se je pridružil ekipi v Ljubljani. | Foto: Marko Potrč, kot ambasador HOFERjevega projekta Manj je vreč se je pridružil ekipi v Ljubljani.

Po nakupih z mislijo na okolje - rešitev je lastna vrečka

Skrb za okolje je odgovornost prav vsakogar izmed nas, zato želijo pri podjetju HOFER k sprejemanju odgovornih odločitev spodbujati tudi svoje kupce in jim pri tem ponuditi do okolja prijaznejšo izbiro - trajnostno vrečko Manj je v(r)eč. Obenem so se pri podjetju pridružili kampanji Imam svojo vrečko! Ministrstva za okolje, ki potrošnike spodbuja k zmanjšanju potrošnje lahkih plastičnih vrečk.

HOFER je kot prvi trgovec v Sloveniji omogočil nakup trajnostne vrečke iz "fairtrade" bombaža. Vrečka je visoka 43 HOFER | Foto: centimetrov in široka 40 centimetrov ter tehta le 130 gramov, zato je izjemno priročna pri vsakdanjih nakupih, manjših in večjih. Z bombažnima trakovoma jo lahko preprosto zložite in tako lažje pospravite. In ko vas naslednjič pri blagajni vprašajo, ali želite plastično vrečko, lahko odgovorite: "Imam svojo vrečko!"

Z uporabo trajnostne vrečke Manj je v(r)eč boste pomagali slovenskim vodam, saj z vsakim nakupom trajnostne vrečke namenjate 5 centov društvu Ekologi brez meja za čiščenje voda.

HOFER - Očistimo Slovenijo | Foto:


Preberite tudi:
Marko Potrč
Novice Marko Potrč: Kaj boste počeli 15. septembra?
plastična vrečka
Novice Trajnostna rešitev, ki nas bo spremljala pri vseh nakupih
Ne spreglejte