Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2012,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 29. 1. 2012, 14.25

8 let

Večerov bob leta 2011 igralcu Petru Boštjančiču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Blaginja ni to, da imam jahto pa mercedesa pa račun na Cipru. Blaginja je, da ima človek delo, svoj ponos, svojo držo," je izjava igralca Petra Boštjančiča, ki je postala Bob leta 2011.

Izbor Boba leta - po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v Večeru - je potekal že trinajsto leto zapored.

Poleg Petra Boštjančiča so bili med desetimi finalisti akcije Bob leta 2011 še direktor Fundacije za šport Drago Balent ("Zalivamo cvetove, do korenin športa pa denar sploh ne pride."), njegov igralski kolega Vlado Novak ("V kateri božji postavi pa piše, da se nekoga, ki je delal trideset, petintrideset let, sme zdaj degradirati na raven prosjaka?"), starosta slovenske politike France Bučar ("Evropska unija je zbolela za boleznijo, ki ji pravim jugoslovanska. Toda nihče je ni diagnosticiral.") ter književnik Mate Dolenc ("Če so surovi politiki, naj bodo tudi novinarji. Če ne bi bilo medijev, ne bi vedeli, kako so nam ukradli državo.").

V finale so se uvrstili še nogometni trener Dušan Kosič ("Brez pravih Štajercev ni pravih Ljubljančanov. Ko se srečamo, nam rivalstvo prav paše."), zaslužni profesor Alojz Križman ("Nekega dne bo treba priznati, da lahko živimo samo od tega, kar ustvarimo."), pisatelj Tone Partljič ("Politični mladci hočejo vse spremeniti, zreli možje vse reformirati, starčki pa vse obdržati, vse kontrolirati, nič spremeniti."), zgodovinarka Mateja Ratej ("Gospodarska kriza v tridesetih je z današnjim trenutkom neprimerljiva tudi zato, ker nas danes večina še ni izkusila revščine.") in glasbenik Mojmir Sepe ("Če si moral v življenju delati nekaj, česar si nisi želel, je to nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi.").

Slovesne razglasitve Boba leta 2011 v mariborskem gledališču se je udeležila vrsta znanih osebnosti, program je drugič zapored povezoval gledališki in filmski igralec ter stand up komik Tadej Toš, prireditev pa je neposredno prenašala nacionalna televizija.

Od leta 1999, odkar časnik Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali glasbenik Vlado Kreslin, sociolog Matjaž Hanžek, tedanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar, urednik pri Cankarjevi založbi Zdravko Duša, igralec Polde Bibič, univerzitetni profesor prava Lojze Ude, primarij Kurt Kancler, tedanji predsednik vlade Janez Janša, kardinal Franc Rode, sekretar Društva gluhih, naglušnih Podravja Milan Kotnik in igralec Matjaž Javšnik, lani pa pravnik Ciril Ribičič.

Ne spreglejte