Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 29. 1. 2014, 13.29

8 let

Več kot tri tisoč otrok prosi za šolsko malico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šolarjem, ki jim starši ne zmorejo sami plačati šolske malice ali kosila, prek projekta Podari malico pomagajo donatorji. Od septembra so jim podarili že 12 tisoč malic.

Vse več slovenskih staršev svojim otrokom težko plača šolsko malico. Da bi jim ponudili pomoč, je septembra na pobudo ustanove Danu filantropija zaživel projekt Podari malico.

Tri tisoč otrok prosi za malico K sodelovanju so bile povabljene vse osnovne in srednje šole, do zdaj se jih je pridružilo 122. Te so sporočile, da je med 47 tisoč šolarji več kot tri tisoč pomoči potrebnih, večina osnovnošolcev.

Kot pravi eden od pobudnikov projekta Matevž Gantar, so to pogosto otroci, ki za malenkost presežejo cenzus za dodelitev subvencionirane šolske prehrane. Vse več pa je tudi otrok iz družin, kjer so starši izgubili službo in zato ne zmorejo več sami pokriti tega stroška.

Podarili že 12 tisoč malic in kosil Otrokom je v štirih mesecih na pomoč priskočilo že več kot 700 posameznikov ter 30 samostojnih podjetnikov in podjetij. Med njimi je 50 takih, ki donirajo mesečno. Skupaj so prispevali več kot 30 tisoč evrov, kar je več kot 12 tisoč šolskih malic in kosil.

"To nam govori, da smo Slovenci kljub krizi še vedno pripravljeni pomagati ljudem v stiski. Vendar je teh donacij še vedno premalo, da bi pomagali vsem, ki si to zaslužijo," pravi Gantar. Ker je lačnih otrok vse več, so se odločili, da bo projekt trajen, do konca tega šolskega leta pa imajo cilj zbrati 200 tisoč evrov donacij oziroma 80 tisoč malic in kosil.

Kako podariti malico Podarite lahko minimalno eno šolsko malico, to je 2,42 evra. Darujete lahko: - s klikom na www.podarimalico.si, - s poslanim SMS-sporočilom PODARI5 na 1919 (s tem darujete pet evrov).

Projektu podari malico lahko pomagate tudi tako, da mu namenite del odmerjene dohodnine, ki bi bil sicer namenjen državi.

Ne spreglejte