Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
14.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janko Veber SD

Torek, 26. 2. 2013, 14.08

7 let, 12 mesecev

Veber: Mislim, da lahko dobim podporo za novega predsednika DZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodja poslancev SD Janko Veber, ki ga je poslanska skupina stranke predlagala za novega predsednika DZ, meni, da na tajnih volitvah, ki bodo v sredo, lahko dobi podporo.

Kljub temu je po njegovih besedah treba počakati na izid glasovanja, sicer pa so poslanci SD po njegovih besedah predvsem v pričakovanju sredine izredne seje DZ.

Veber je po sestanku poslanske skupine SD za medije ponovil, da bo na izredni seji, ki bo predvidoma v sredo, prva točka dnevnega reda najverjetneje glasovanje o predsedniku DZ, nato pa še odločanje o konstruktivni nezaupnici ter imenovanju Alenke Bratušek za mandatarko. "Za zdaj nimam nobenih opozoril, da bi večina poslanskih skupin zavračala mojo kandidaturo, zato mislim, da na tajnih volitvah lahko dobim podporo, a počakajmo na izid glasovanja," je poudaril Veber.

"Pred nami je pomemben projekt, kako oblikovati rešitve" Pogovori potencialnih koalicijskih partneric, tudi glede ministrskih resorjev, bodo po njegovih besedah intenzivno stekli po izglasovani nezaupnici. "Pred nami je pomemben projekt, kako oblikovati rešitve predvsem za reševanje gospodarstva in brezposelnosti," je pojasnil Veber.

Po njegovih besedah za zdaj obstajajo le "prve ocene ali razmišljanja" posameznih potencialnih koalicijskih partneric. Kot je še dejal, SD zanimajo "prav vsi" ministrski resorji, saj ima stranka po njegovem mnenju kandidate za vsa področja, se bodo pa glede tega poskušali čim bolj konkretno dogovoriti z bodočimi potencialnimi partnericami.

O delovno pravni zakonodaji, ki je predvidena za četrtkovo izredno sejo DZ, pa je Veber izrazil pričakovanje, da bo prišlo do uskladitve med vlado, sindikati in delodajalci. "Mi že ves čas govorimo o tem, da je to paket zakonodaje, ki jo je treba sprejeti," je poudaril. A po njegovem mnenju je vendarle najprej treba počakati na zaključek pogajanj in tudi, da bodo končna dopolnila, ki so potrebna za realizacijo dogovora, predložena na seji DZ.

Ne spreglejte