Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
8.55

Osveženo pred

2 uri, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Natisni članek

prometna varnost Hitrost Domžale radar

Četrtek, 10. 10. 2024, 8.55

2 uri, 50 minut

Vandalizem v Domžalah: radarje so po slabem dnevu delovanja že poškodovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Radar | Na občini so radarje poimenovali kar varnostne kamere, saj je njihova glavna naloga varovanje vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok, ki so ena najbolj ranljivih skupin. | Foto Občina Domžale

Na občini so radarje poimenovali kar varnostne kamere, saj je njihova glavna naloga varovanje vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok, ki so ena najbolj ranljivih skupin.

Foto: Občina Domžale

V Domžalah so novi radarji dodobra vznemirili posameznike. Le slab dan po tem, ko so v občini na petih lokacijah začeli izvajati stalen nadzor prometa s stacionarnimi radarji, so jih namreč že poškodovali. Okenca so na več lokacijah prekrili s črnim razpršilom in tako onemogočili merjenje hitrosti. 

V domžalski občini so z namenom zagotavljanja večje varnosti vseh udeležencev v prometu, predvsem pa ranljivih skupin, kot so starejši in otroci, na petih lokacijah postavili stacionarne radarje. 

Le slab dan po tem, ko so radarji začeli delovati, so vandali infrastrukturo že poškodovali. Na več lokacijah so merilnike hitrosti prekrili s črnim razpršilom. 

"Čemu preprečevanje dobrega?" se sprašujejo na občini in ob tem zahvaljujejo tistim voznikom, ki še naprej spoštujejo omejitev hitrosti.

"Ostale pa pozivamo, da tudi oni prispevajo k večji varnosti v prometu in zmanjšajo hitrost, saj je 115 kilometrov na uro, kot je bilo izmerjeno v enem od šolskih okolišev, občutno previsoka hitrost in tudi zelo nevarna," so zapisali v sporočilu za javnost.  Radar | Foto: Občina Domžale Foto: Občina Domžale

Radar | Foto: Občina Domžale Foto: Občina Domžale

V Ljubljani okenca kar zabetonirali

Podobno se je zgodilo tudi v Ljubljani, v naselju Rakova Jelša, kjer so zaradi objestnosti voznikov februarja letos postavili radar. Od takrat so ga neznanci večkrat poškodovali, ga prekrili s črno barvo, nazadnje pa so okenca kar zabetonirali. 

super radar Roška cesta
Novice Razkrivamo lokacije petih novih stacionarnih radarjev
Ne spreglejte