SiolNET. Novice Slovenija
3,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V sodni palači šarili po računalnikih, na pomoč poklicali policijo

3,97

termometer

Heker, uporabnik interneta, kriminalec
Foto: Thinkstock

Sodnikom okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani niso bili zamenjani diski računalnikov na način, da sodniki o tem ne bi bili obveščeni, so iz vrhovnega sodišča zanikali neuradne informacije, ki smo jih dobili, da so sodniki opazili nenavadnost pri delovanju računalnikov, zaradi česar bi naj poklicali kriminaliste. So pa iz vrhovnega sodišče potrdili, da so bile res težave, le da je neznanec zamenjal pomnilniške module, zaradi česar so se iz sodne palače v Ljubljani poklicali policijo. 

Neuradne informacije, ali da je bila na sodišču precejšnja panika, ker bi naj prišlo do posega v računalnike in ali so na pomoč res klicali kriminaliste, smo preverjali na okrožnem in višjem sodišču. Z obeh so nas napotili na vrhovno sodišče.

Romana Ciko Hočevar iz službe za odnose z javnostmi vrhovnega sodišča v Ljubljani pa je pojasnila, da je res prišlo do zamenjave "določenih računalniških komponent na nekaterih računalnikih, vendar ne gre izključno za računalnike sodnikov in ni šlo za zamenjavo diskov, kot navaja vaš vir".

Po neuradnih informacijah, ki smo jih pridobili dan prej, bi lahko bili odtujeni tudi občutljivi podatki, kar pa iz vrhovnega sodišča zanikajo.

Evropsko sodišče za človekove pravice Novice Slovenska najstnica zaradi nerazumnega postopka po pravico v Strasbourg

Zadevo so prijavili policiji

Neznani storilec je, je še pojasnila Hočevarjeva, na nekaterih računalniških zamenjal pomnilniške module (RAM), kar pa ima za posledico počasneje delovanje računalnikov, ne ogroža pa podatkov, ki so na računalnikih.

"Takoj, ko smo dogodek zaznali, smo se obrnili na policijo in prijavili sum storitve kaznivega dejanja zoper neznano osebo," so neuradne informacije, da je na pomoč prišla tudi kriminalistična služba, potrdili iz vrhovnega sodišča.

Matoz, Pogačnik Novice Matoz: To, da ne vedo, kje je premier, je smešno. Vse lahko vročijo meni!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin