Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 12. 2021,
22.19

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,04

40

Natisni članek

promet promet Ljubljana Kombi prometna nesreča

Nedelja, 19. 12. 2021, 22.19

2 leti, 4 mesece

Kombi s prebežniki bežal že od Kozine, trčil v semafor, en človek umrl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,04

40

slovenska policija | Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, kljub temu je vožnjo nadaljeval do izvoza na Tržaško cesto. Pri tem je še večkrat trčil v službeni vozili, ki sta ga z upočasnjevanjem hitrosti želeli ustaviti. Zapeljal je z ljubljanske obvoznice in nadaljeval vožnjo po Tržaški cesti proti središču Ljubljane. | Foto Siol.net

Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, kljub temu je vožnjo nadaljeval do izvoza na Tržaško cesto. Pri tem je še večkrat trčil v službeni vozili, ki sta ga z upočasnjevanjem hitrosti želeli ustaviti. Zapeljal je z ljubljanske obvoznice in nadaljeval vožnjo po Tržaški cesti proti središču Ljubljane.

Foto: Siol.net

Kombi s sedmimi ljudmi je zvečer bežal pred policisti in trčil v semafor na Trgu mladinskih delovnih brigad v Ljubljani. Eden izmed potnikov je umrl na kraju nesreče. Vozniku so odvzeli prostost. Kombi je pred policijo bežal že od Kozine.

V nedeljo ob 20.10 so policisti na Kozini ustavljali kombinirano vozilo peugeot boxer ljubljanske registracije, ki na znake ni ustavljal, temveč je zapeljal na avtocesto proti Ljubljani. Na zelo kratki razdalji pred njim je peljal osebni avto opel astra. Osebni avto so policisti ustavili na izvozu za Senožeče, medtem ko je voznik kombija pospešeno peljal naprej proti Ljubljani. Policisti so mu začeli slediti in ga na avtocesti poskušali večkrat ustaviti z zmanjševanjem hitrosti, blokirali so tudi izvoze. Voznik je vseskozi vozil nevarno in z veliko hitrostjo, tudi več kot 180 kilometrov na uro.

Policija
Novice Z njim se je pripeljal, voznik ga je povozil in odpeljal

Pot nadaljevali do Ljubljane, na Brezovici zapustili avtocesto

Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, kljub temu je vožnjo nadaljeval do izvoza na Tržaško cesto. Pri tem je še večkrat trčil v službeni vozili, ki sta ga z upočasnjevanjem hitrosti želeli ustaviti. Zapeljal je z ljubljanske obvoznice in nadaljeval vožnjo po Tržaški cesti proti središču Ljubljane. Med vožnjo je manevriral levo in desno ter preprečeval policijskim vozilom, da bi ga prehiteli.

V semaforiziranem križišču na koncu Tržaške ceste je trčil v vozilo občana, ki je stal pri rdeči luči na semaforju, po trčenju pa je kombi odbilo levo in je čelno trčil v drog semaforja. Voznik je po prvih podatkih policije državljan Kosova, ki mu je bila odvzeta prostost, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V trčenju je umrl 22-letni državljan Turčije, ki je bil s še petimi državljani Turčije v tovornem delu vozila. Vsi preostali potniki so se v nesreči huje poškodovali, vendar njihovo življenje ni ogroženo. Lažje se je poškodoval tudi 18-letni voznik, državljan Kosova, s prebivališčem na območju Postojne, ki je vozil najeto kombinirano vozilo. Odrejen mu je bil strokovni pregled za droge, zdravila in alkohol.

Praga alkohol
Novice 29-letna voznica krepko napihala in še ugovarjala

Vsi migranti tujci, avto predhodnica kombiniranega vozila

Po do zdaj znanih podatkih je vseh šest tujcev, državljanov Turčije, nezakonito prestopilo državno mejo. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, na katerem sta bila prisotna tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik. V osebnem avtomobilu, za katerega policisti sumijo, da je bil predhodnica kombiniranega vozila, so identificirali tri Postojnčani, stare 18, 19 in 18 let. Vsem trem je bilo odrejeno pridržanje.

Vsi postopki še potekajo. Zbirajo obvestila glede dogajanja ponoči. Trenutno obravnavajo več kaznivih dejanj, in sicer nevarno vožnjo, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. V sledenju kombija so sodelovali policisti Policijske uprave Koper, Uprave avtocestne policije, Specializirane enote za nadzor državne meje in Policijske uprave Ljubljana. Poškodovani sta bili dve vozili policije, policisti pa pri trčenjih niso bili poškodovani, so pri policiji zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti še ugotavljajo vse okoliščine dogodka in nesreče. Ogleda se bosta udeležila pristojni državni tožilec in preiskovalni sodnik.

Smučišče Rogla
Novice Z motornimi sanmi povozil sedemletnega otroka
Ne spreglejte